Turiștii care aleg să meargă la Mamaia în sezonul 2023. vor plăti o NOUĂ TAXĂ! 

Turiștii care aleg să meargă la Mamaia în sezonul 2023. vor plăti o NOUĂ TAXĂ! 

Turiștii care vor veni în această vară pe litoral, în Constanța sau Mamaia, vor plăti, pe lângă sejur, și o taxă de oraș sau taxă turistică în cuantum de 1% din valoarea totală a sejurului.

Taxa a fost stabilită încă de la finalul anului trecut de Consiliul Local al Municipiului Constanța și ar fi fost introdusă la cererea patronatelor. 

În momentul de față taxa este în vigoare, doar că nu este încasată de la turiști, ci de la agenții economici cu unități de cazare. A fost introdusă la solicitarea patronatelor din Constanța-Mamaia. Ei au propus, în octombrie-noiembrie 2022, introducerea taxei turistice”, a explicat George Măndilă, consilierul personal al primarului Constanței, Vergil Chițac.

Acesta mai spunea că patronatele au cerut ca taxa să nu mai fie încasată de la ei, ci de la turiști, așa cum fusese planul lor inițial.

În acest sens, aparatul Primăriei Constanța lucrează la proiectul care va intra în procedură de transparență publică și speră ca la mijlocul lunii Mai,  taxa să fie deja încasată de la vizitatori.

Așa că, giurgiuvenii care își doreau să își petreacă vacața/ concediul, anul acesta, pe litoralul românesc, în una din cele două destinații amintite mai sus, vor trebui să pregătească o taxă în plus față de cheltuielile pentru care se pregătiseră…

(Jurnal)

Turiștii care vor veni în această vară pe litoral, în Constanța sau Mamaia, vor plăti, pe lângă sejur, și o taxă de oraș sau taxă turistică în cuantum de 1% din valoarea totală a sejurului. Taxa a fost stabilită încă de la finalul anului trecut de Consiliul Local al Municipiului Constanța și ar fi fost […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/turistii-care-aleg-sa-mearga-la-mamaia-in-sezonul-2023-vor-plati-o-noua-taxa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=turistii-care-aleg-sa-mearga-la-mamaia-in-sezonul-2023-vor-plati-o-noua-taxa
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 15 martie 2023 15:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.