Ultima găselniță de inaugurare de autostrăzi: cea virtuală. Cum arată macheta 3D a Ploiești-Buzău

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că specialiștii au realizat macheta interactivă 3D a sectorului de autostradă Ploiești-Buzău, cu ajutorul căreia vor fi luate hotărârile finale pentru a fi încheiat proiectul.

Cum arată macheta 3D a Ploiești-Buzău

Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), macheta 3D a sectorului de autostradă Ploiești-Buzău va fi folosită în cadrul etapei de avizare a documentaţiei aferente Studiului de Fezabilitate pentru acest proiect.

”Prestatorul a realizat modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploieşti – Buzău. Aceasta are ca scop prezentarea şi vizualizarea soluţiilor proiectate precum şi asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafaţa de teren necesară a fi expropriată, lucrările de artă proiectate, precum şi soluţiile de consolidare necesare. În unele cazuri modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilităţii soluţiilor propuse, iar aceasta va fi utilizată în cadrul etapei de avizare a documentaţiei aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploieşti – Buzău”, au transmis reprezentanţii CNAIR.

Când ar trebui să fie încheiat sectorul de autostradă Ploiești-Buzău

Lucrările la cei aproximativ 63 de kilometri ai sectorului de autostradă Ploiești-Buzău ar trebui să înceapă la mijlocul acestui an. Acestea vor costa peste 12 milioane de lei, iar sectorul de autostradă Ploieşti-Buzău ar trebui să fie încheiat până în anul 2024.

Acest tronson va fi parte a viitoarei autostrăzi A7, Ploieşti-Paşcani-Siret, ce va lega Bucureștiul de Moldova. Aproximativ 16 kilometri din A7 sau Autostrada Moldovei au fost inaugurați în luna decembrie, ca parte din Centura Bacăului.

Când va fi gata autostrada A7, până la Pașcani

Recent, Adrian Covăsnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că autostrada între Ploiești și Pașcani ar putea fi încheiată în anul 2025 și a declarat că anul acesta va fi organizată licitația pentru execuția tronsonului Ploiești-Buzău.

”Referitor la A7, pentru tronsoanele Ploieşti-Buzău, Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani, avem săptămânal întâlniri în care verificăm stadiul, iar dacă avem probleme sau sincope stabilim ulterior un calendar şi îl reactualizăm. Anul acesta vom lansa licitaţia de execuţie pentru Ploieşti-Buzău. Spre finalul anului am putea vedea primele utilaje care execută primii kilometri din autostrada de la Ploieşti către Moldova. Spre 2024-2025 sunt şanse bune să avem autostrada gata până la Paşcani”, a spus Adrian Covăsnianu.

Ce se întâmplă cu autostrada A8

De asemenea, Adrian Covăsnianu a vorbit despre autostrada A8 ce face legătura între Ungheni, Iași și Târgu Mureș. Conform secretarului de stat, studiul de fezabilitate a fost realizat în proporție de 61%, iar traseul pe sectorul montan a fost finalizat. Mai multe detalii, AICI!

”Autostrada A8 este compusă din trei mari obiective majore: podul de la Ungheni, tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ şi sectorul montan de la Târgu Neamţ către Ditrău până la Târgu Mureş. Pe sectorul montan proiectul este cel mai avansat din cele trei tronsoane. Suntem în revizuirea studiului de fezabilitate. Au fost unele sincope şi întârzieri din partea actualului proiectant, este vorba despre o firmă din Spania. Către finalul anului ar trebui să avem studiul de fezabilitate finalizat şi agreat de către Comisia Europeană, creându-se ulterior premisele de a lansa capetele de sector montan pe finanţare în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a spus Covăsnianu.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.