Un elev din Giurgiu, în vârstă de 13 ani,  victima violenței colegilor la  școală!

Un elev din Giurgiu, în vârstă de 13 ani,  victima violenței colegilor la  școală!

Un elev în vârstă de 13 ani de la o unitate de învățâmânt din Giurgiu a fost victima agresiunilor fizice, constante, din partea colegilor.

Cazul a avut loc la o școală din Giurgiu, iar faptele de violență din partea colegilor au avut loc pe parcursul a doi ani. Reprezentanții școlii susțin că în tot acest timp nu au văzut și nici nu au auzit nimic despre  acest caz.

Ajuns probabil în pragul disperării elevul s-a hotărât să îi mărturisească  dirigintei,  în scris, despre umilințele și violența  la care a fost supus.

Profesoara a luat imediat atitudine încercănd, în măsura competenței, să rezolve problema. Părinții minorului, de asemenea au reacționat, mai ales în momentul în care  elevul a fost  agresat, fiind lovit în zona capului.

Directoarea a informat imediat Inspectoratul Școlar din Giurgiu, care a solicitat declanșarea unei anchete.

Acum, reprezentanții instituției spun că la nivelul școlii se monitorizează comportamentele elevilor, iar de când s-a descoperit totul, copilul nu a mai fost abuzat. Familia agresorului îi iau însă apărarea copilului lor, în ciuda evidențelor…

Conform  familiei agresorului,  băiatul lor este cuminte!? Cei doi părinți mai spun că băiatul lor doar a avut un moment de rătăcire atunci când și-a bătut colegul, că cei doi băieți s-au certat la școală, s-au împins, și că băiatul lor a avut o stare mai proastă și l-a bătut…

„Ce să-i fac la copil? Nu pot să-l omor, nu? A greșit!”, a declarat mama elevului agresor.

Din nefericire este doar unul din multele posibile exemple de violență în școli. Cadrele didactice se consideră neputincioase, întrucât cadrul legal nu îi ajută să poată lua măsuri, în timp ce unii părinți, din lipsă de educație și fără a da importanță actului de  supraveghere a copiilor, încurajează la rândul lor soluționarea unor probleme apărute între elevi, la școală, cu acte de  violență, scuzând de fiecare dată comportamentul copiilor lor în diferite moduri.

Violența în școli, este un fenomen care, așa cum observăm aproape zi de zi, la nivel național, se extinde îngrijorător, devenind, de fapt, un „examen” la care, foarte mulți părinți și copii rămân corigenți.

Este un fenomen complex în care sunt implicați deopotrivă autoritățile, părinții elevilor, profesorii, firmele de pază ce au în atribuțiunile lor  supravegherea acestora, ce ar trebui să îi împiedice  pe cei care înțeleg să își arate prin violență superioritatea față de colegii lor.

Legea și Regulamentele școlare trebuiesc revizuite și adaptate noilor realități, existența unor firme de pază și a Poliției în preajma școlilor, a consilierilor școlari, a unor măsuri dure pentru  ”mardeiașii„ de profesie și implcit pentru cei care la rândul lor probabil folosesc violența pentru soluționarea problemelor dintre membrii familiei lor.

(Jurnal)

Articolul Un elev din Giurgiu, în vârstă de 13 ani,  victima violenței colegilor la  școală! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Un elev în vârstă de 13 ani de la o unitate de învățâmânt din Giurgiu a fost victima agresiunilor fizice, constante, din partea colegilor. Cazul a avut loc la o școală din Giurgiu, iar faptele de violență din partea colegilor au avut loc pe parcursul a doi ani. Reprezentanții școlii susțin că în tot acest […]

Articolul Un elev din Giurgiu, în vârstă de 13 ani,  victima violenței colegilor la  școală! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/un-elev-din-giurgiu-in-varsta-de-13-ani-victima-violentei-colegilor-la-scoala/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 10 martie 2024 22:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.