Medicul coordonator al secției UPU a Spitalului de Urgență Giurgiu, a suferit un AVC, în urma stării de oboseală acumulată! Directorul Spitalului a făcut demersuri la Minister pentru personal medical necesar secției de Urgență…

Medicul coordonator al secției UPU a Spitalului de Urgență Giurgiu, a suferit un AVC, în urma stării de oboseală acumulată! Directorul Spitalului a făcut demersuri la Minister pentru personal medical necesar secției de Urgență…

O veste proastă vine de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Giurgiu, unde medicul  Bogdan Vâlsan, coordonatorul Secției de Primiri Urgențe (UPU) a suferit, miercuri noapte, un accident vascular cerebral hemoragic, pe partea dreaptă, destul de grav – după cum ne spunea directorul SJU, Dragoș CHIVU.

                                        Foto: dr. Bogdan Vâlsan

Din această cauză în ultimele zile nu s-a putut prezenta la UPU, unde ar fi trebuit să fie de gardă. Prea putini pacienți, preocupați evident de propriile probleme de sănătate  s-au gândit însă și la starea medicului.

Managerul Spitalului, Dragoş Chivu, alături de medicii de specialitate prezenți pe secțiile spitalului au asigurat însă buna funcționare,  pacienții fiind triați in functie de afecțiunile cu care s-au prezentat .

Între timp, managerul spitalului a cerut la Ministerul Sănătății detaşarea unui medic la secția de Urgență,  pentru a putea acoperi tura doctorului Vîlsan.

          Foto: Dragoș CHIVU – director Spital Județean de Urgență Giurgiu 

Medicul Vâlsan a fost dus de urgență la secția de Neurologie a Spitalului Floreasca, chiar de către directorul medical. Vineri  era într-o stare bună, asta v-o spun căci  am vorbit chiar eu cu el. Era ameliorat față de ziua precedentă. A reușit să și mănânce. Dar deocamdată așteptăm, căci sunt niște timpi ce trebuie să treacă.

Un accident hemoragic nu se rezolvă de la sine. Trebuie să treacă un termen de câteva zile după care medicii se pot pronunța. Oricum starea medicului este ameliorată., ne-a mai spus directorul Spitalului județean, Dragoș Chivu.

Întrebat care a fost cauza acestui eveniment nefericit, directorul Chivu ne-a spus: Cauza o cunoaștem cu toții…Este vorba despre stres. Și cei care fac bine celorlalți, mă refer aici, la medici, sunt și ei la rândul oameni, expuși pericolelor. Volumul de muncă a fost mare, cum de fapt este permanent în secția UPU. a Spitalului. 

Chiar joi dimineață am făcut către toate forurile superioare, mai multe adrese către Minister, DSP, Prefectură, Consiliul Județean, DSU…S-a vorbit cu Raed Arafat cu dr. Călin Alexandru, din Minister, le-am trimis hârtii oficiale…Ei ne-au promis că vor detașa personal medical superior, pentru a putea susține activitatea din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Giurgiu.

Totul  s-a petrecut însă din scurt…Ieri, vineri, nu s-a putut asigura garda din UPU, dar liniile de gardă pe care noi le avem în Spital au susținut activitatea din UPU și tot ce s-a prezentat acolo a fost văzut de către medicii specialiști din Spital.

Au fost însă voci care au spus: ” vai, nu se acoperă solicitările pacienților….!” Noi însă am reușit până la urmă să rezolvăm  această situație, ne-am mobilizat și am asigurat continuitatea asistenței medicale fără ajutorul Ministerului. Evident că noi sperăm în continuare  să fim ajutați…”

Oricum în zilele următoare o să vă țin la curent cu starea medicului…În același timp intenționez să organizez o conferință de presă în care să explic cetățenilor  ce se adresează acestui Serviciu UPU, că aici nu trebuie să te prezinți pentru orice fel de afecțiune.

Pentru asta există medicină de familie. Aici vin numai cazurile cu risc major, accidentați, cu traumatisme, pentru intervenții chirurgicale ce nu pot fi amânate, nicidecum pentru o durere de spate sau de picior – a mai precizat  Dragoș Chivu, directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

(Tincu Florian)

Articolul Medicul coordonator al secției UPU a Spitalului de Urgență Giurgiu, a suferit un AVC, în urma stării de oboseală acumulată! Directorul Spitalului a făcut demersuri la Minister pentru personal medical necesar secției de Urgență… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

O veste proastă vine de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Giurgiu, unde medicul  Bogdan Vâlsan, coordonatorul Secției de Primiri Urgențe (UPU) a suferit, miercuri noapte, un accident vascular cerebral hemoragic, pe partea dreaptă, destul de grav – după cum ne spunea directorul SJU, Dragoș CHIVU.                   […]

Articolul Medicul coordonator al secției UPU a Spitalului de Urgență Giurgiu, a suferit un AVC, în urma stării de oboseală acumulată! Directorul Spitalului a făcut demersuri la Minister pentru personal medical necesar secției de Urgență… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/un-medic-din-sectia-upu-a-spitalului-judetean-de-urgenta-giurgiu-a-suferit-un-avc-in-urma-starii-de-oboseala-acumulata-directorul-sju-a-facut-demersuri-pentru-detasarea-de-personal-medical-superio/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 4 noiembrie 2023 21:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.