Un proiectil neexplodat a fost găsit marți, 30 aprilie, de un agent de poliție, în Zona Liberă Giurgiu!

Un proiectil neexplodat a fost găsit marți, 30 aprilie, de un agent de poliție, în Zona Liberă Giurgiu!

Un agent șef principal de poliție din cadrul Direcției Poliție Transporturi, Serviciul Județean Giurgiu a găsit,  marți dimineață, un proiectil neexplodat.

Agentul  patrula în zona sa, când a observat obiectul pe malul Dunării, în incinta Zonei Libere. Polițistul și-a dat seama că este vorba despre  un proiectil și a solicitat sprijinul cadrelor ISU.

La fața locului, pirotehnicienii au constatat faptul că era vorba despre un proiectil perforant, de calibrul 88 mm. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus. La caz a fost prezent și un echipaj de Poliție.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea.

Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

(Jurnal)

Sursa: ISU Giurgiu

Articolul Un proiectil neexplodat a fost găsit marți, 30 aprilie, de un agent de poliție, în Zona Liberă Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Un agent șef principal de poliție din cadrul Direcției Poliție Transporturi, Serviciul Județean Giurgiu a găsit,  marți dimineață, un proiectil neexplodat. Agentul  patrula în zona sa, când a observat obiectul pe malul Dunării, în incinta Zonei Libere. Polițistul și-a dat seama că este vorba despre  un proiectil și a solicitat sprijinul cadrelor ISU. La fața […]

Articolul Un proiectil neexplodat a fost găsit marți, 30 aprilie, de un agent de poliție, în Zona Liberă Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/un-proiectil-neexplodat-a-fost-gasit-marti-30-aprilie-de-un-agent-de-politie-in-zona-libera-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 30 aprilie 2024 20:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.