Un scurtcircuit produs la cablul unui televizor a provocat un incendiu astăzi, într-o casă din satul Brăniștari, comuna Călugăreni.

Un scurtcircuit produs la cablul unui televizor a provocat un incendiu astăzi, într-o casă din satul Brăniștari, comuna Călugăreni.

Un scurtcircuit produs la cablul unui televizor a provocat un incendiu astăzi, în jurul prânzului, într-o casă din satul Brăniștari, comuna Călugăreni.

Când au intrat în dormitor și au văzut ce se întâmplă, proprietarii au cerut ajutor și au încercat să stingă focul, până la sosirea pompierilor.

Ajunși la caz cu o autospecială de stingere, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni au constatat faptul că incendiul se manifesta și în pod, unde ardeau grinzi din lemn, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Aceștia au acționat rapid, astfel încât incendiul să nu se extindă și au reușit să protejeze de flăcări restul casei.

În încăperea în care a izbucnit incendiul au ars un televizor și mobilier, iar din cauza apei s-au deteriorat tavanele casei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

✔️Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

✔️Nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;✔️Nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
✔️Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
✔️Verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.

ISU Giurgiu 

Articolul Un scurtcircuit produs la cablul unui televizor a provocat un incendiu astăzi, într-o casă din satul Brăniștari, comuna Călugăreni. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Un scurtcircuit produs la cablul unui televizor a provocat un incendiu astăzi, în jurul prânzului, într-o casă din satul Brăniștari, comuna Călugăreni. Când au intrat în dormitor și au văzut ce se întâmplă, proprietarii au cerut ajutor și au încercat să stingă focul, până la sosirea pompierilor. Ajunși la caz cu o autospecială de stingere, […]

Articolul Un scurtcircuit produs la cablul unui televizor a provocat un incendiu astăzi, într-o casă din satul Brăniștari, comuna Călugăreni. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/un-scurtcircuit-produs-la-cablul-unui-televizor-a-provocat-un-incendiu-astazi-intr-o-casa-din-satul-branistari-comuna-calugareni/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 februarie 2024 20:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.