Una dintre cele mai mare probleme ale României este recuperarea…

PLUS Giurgiu

Una dintre cele mai mare probleme ale României este recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție. La acest moment, statul român nu recuperează nici 2% din aceste pierderi, care afectează în mod direct bugetul de stat.

Prin urmare, îmbunătățirea acestui proces, dar și a instituției care are un rol esențial în gestionarea lui sunt două priorități ale ministrului Justiției, Stelian Ion, pe care și le-a asumat să le ducă la îndeplinire anul acesta.

„Este foarte import…ant să se aplice acea legislaţie referitoare la confiscarea extinsă. Avem un instrument foarte important care nu este aplicat la parametri optimi, să spun aşa.

Avem în planul nostru ca până în luna iunie să venim cu o strategie integrată cu privire la recuperarea prejudiciilor.

În luna august a acestui an ar trebui să avem deja implementată o directivă privind informațiile financiare, astfel încât procurorii să nu mai stea să facă cereri pe la tot felul de instituții, să aibă direct informația legată de situația financiară a unor suspecți.

Până în octombrie am discutat, într-un calendar pe care l-am agreat cu directorul ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) să venim cu un pachet de legi care să întărească această instituţie”, a declarat Stelian Ion, la Realitatea Plus.

Îmbunătățirea legislației privind recuperarea prejudiciilor nu este doar o măsură necesară, ci și o obligație morală față de cetățeni. USR PLUS va duce la îndeplinire acest obiectiv.

Vezi mai multNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.