Una dintre reformele principale pe care Claudiu Nasui, ministrul…

PLUS Giurgiu

Una dintre reformele principale pe care Claudiu Nasui, ministrul Economiei, a anunțat încă de la începutul mandatului său că le va face privește companiile de stat, plecând de la transparentizarea lor.

„Listarea la bursă este un mecanism fantastic pentru a transparentiza o companie, pentru a aduce acționariat activist. Fondul Proprietatea, în companiile unde a fost acționar, minoritar – 20%, a făcut lumină, lucru care a redus drastic de multe ori risipa, corupția și unele luc…ruri care se întâmplau în acele companii pentru care erau ele faimoase. Genul acesta de abordare trebuie să o regeneralizăm.

Trebuie să mai căutăm și investitori strategici, să nu ne mai permitem să ținem o povară pe spatele contribuabililor. Trebuie și noi să facem aceleași reforme care s-au întâmplat și în vest”, a declarat ministrul Economiei, luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

La începutul lunii, Claudiu Năsui a trimis Corpul de control la Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT) după ce a descoperit că această companie, aflată în subordinea Ministerului Economiei, avea zero activitate, în schimb primea bani mulți din buzunarele românilor (detalii: https://bit.ly/36d9FvU).

Claudiu Năsui a precizat că așteaptă raportul final al Corpului de control pentru a face publice toate lucrurile aflate.

„Vom pune din ce în ce mai multe date oficiale pe site-ul instituției ca să vadă toată lumea realitatea. Tot ce fac trebuie să fie documentat și pe o bază solidă.

Nu mă voi opri nici măcar la această companie. Mai sunt încă 60 de companii, nu văd de ce ne-am opri. Până la urmă, asta ar trebui să se schimbe în statul român: să nu mai avem această toleranță care, de multe ori, e comodă.

Mai întâi documentăm toate faptele, după care folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție, inclusiv să închidem companii care nu sunt folosite decât pentru căpușare”, a mai spus Claudiu Năsui.

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.