Val fără precedent de seisme în acest weekend, în România…!

Val fără precedent de seisme în acest weekend, în România…!

 

Val fără precedent de seisme, la finalul săptămânii ce tocmai a trecut, în România, majoritatea de slabă intensitate.

Astăzi, marți, 16 ianuarie, un nou  seism s-a produs  în cursul dimineții având magnitudinea de 2,6 grade.

Cel de marți s-a produs în jurul orei 04:15:36 (ora locală a României),  cu magnitudinea de 2,6 în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Informațiile au venit de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a fost caracterizat ca având o magnitudine de ml 2,6 și a avut loc la o adâncime de 92,7 km. Epicentrul cutremurului s-a situat în proximitatea următoarelor orașe: la 49 km vest de Focșani, la 52 km nord-vest de Buzău, la 68 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, la 75 km est de Brașov și la 83 km nord-est de Ploiești.

Evenimentul seismic a fost evaluat ca fiind un cutremur slab. Autoritățile pot monitoriza și evalua situația pentru a asigura siguranța populației și a proprietăților din zonă.

Un cutremur mediu, cu magnitudinea 4,3, s-a produs și luni, în zona seismică Vrancea. Cutremurele în serie produse în România, raportate luni, au determinat IGSU să-și trimită oamenii pe teren.

Seismul a fost urmat de o replică cu magnitudinea de 2,3, care s-a produs la ora 11:44, la adâncimea de 11.4 km, conform INFP.

Un cutremur slab, cu magnitudinea 2,2, s-a produs, duminică, în județul Prahova. Seismul a fost înregistrat la ora 11:59, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de12 km, în apropierea următoarelor oraşe: 38km E de Ploiești, 42km SV de Buzău, 56km NE de București, 76km NV de Slobozia, 82km E de Târgoviște.

Un prim cutremur, din această serie,  cu magnitudinea de 3,8 s-a produs sâmbătă, în județul Timiș. 

    Pământul s-a zguduit de cinci ori în weekendul care a trecut

Un număr de cinci seisme s-au înregistrat în weekendul care a trecut în România. Unul a avut cu magnitudinea de 3,5 și s-a produs în zona seismică Vrancea, în Buzău. Altul s-a înregistrat în județul Prahova, cu o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter. Evenimentul seismic din județul Prahova a fost înregistrat la ora 11:59.

Sâmbătă, au avut loc alte trei cutremure în România. Primul dintre acestea s-a înregistrat în Banat, județul Timiș, la ora 11:08, având o magnitudine de 3,8 grade.

Ulterior, în aceeași regiune, a survenit un alt seism cu o magnitudine de 2,3 grade, înregistrat la ora 11:44. Mai târziu, sâmbătă, după prânz, la ora 14:18, a avut loc încă un cutremur în zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter.

(Jurnal) 

Articolul Val fără precedent de seisme în acest weekend, în România…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

  Val fără precedent de seisme, la finalul săptămânii ce tocmai a trecut, în România, majoritatea de slabă intensitate. Astăzi, marți, 16 ianuarie, un nou  seism s-a produs  în cursul dimineții având magnitudinea de 2,6 grade. Cel de marți s-a produs în jurul orei 04:15:36 (ora locală a României),  cu magnitudinea de 2,6 în zona […]

Articolul Val fără precedent de seisme în acest weekend, în România…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/val-fara-precedent-de-seisme-in-acest-weekend-in-romania/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 16 ianuarie 2024 20:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.