Valea Oltului va fi închisă circulației, pe timp de zi, pe un interval de o lună, între 8 iulie și 9 august, 2024

Valea Oltului va fi închisă circulației, pe timp de zi, pe un interval de o lună, între 8 iulie și 9 august, 2024

 O veste care cu siguranță nu îi va bucura pe cei ce pleacă în această perioadă în vacanță, în destinații din  țară,  având pe traseu șoseaua de pe Valea Oltului. 

Astfel, autoritățile  au decis ca  Valea Oltului să fie închisă circulației, pe timp de zi, între 8 iulie și 9 august, pentru defrișări, pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești.

Traficul va fi deviat pe rute alternative, care vor fi sufocate – practic – de mașini. Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești impune niște sacrificii, a explicat ministrul Transportului, Sorin Grindeanu.

În acest moment, aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranţa traficului, ar pune în pericol viaţa celor care circulă pe DN7 – şi asta nu şi-o poate asuma nimeni. De aceea, în această lună, din 8 iulie până în 9 august, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu-Piteşti – precizează reprezentanții CNAIR.

Restricția de circulație va fi impusă doar pe timp de zi, între 8 iulie și 9 august, iar Vineri vor fi anunțate rutele alternative, pe unde șoferii vor trece Carpații.

Cei din București, respectiv de la noi, din Giurgiu, pot ajunge în Transilvania pe Valea Prahovei, sau în Banat, pe cea a Jiului.

Din Râmnicu Vâlcea ocolul care trebuie făcut pentru a ajunge în Sibiu este uriaș. Autoritățile se gândesc să îi direcționeze pe șoferi pe traseul Târgu Jiu – Simeria – Sibiu. Drumul se va lungi cu 265 de kilometri și va dura cu 3 ore și 40 de minute mai mult. Pentru mașinile mici, o altă variantă ar fi Transfăgărășanul – aproape 100 de kilometri în plus, dar având în vedere dificultatea traseului durata va crește cu 2 ore și 20 de minute.

Autostrada  are termen de finalizare ,  toamna anului 2027. Un tronson este deja gata, iar două se află în construcție, și încă două – abia în faza de proiectare.

 

Sursa: Digi 24

 

 

Articolul Valea Oltului va fi închisă circulației, pe timp de zi, pe un interval de o lună, între 8 iulie și 9 august, 2024 apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

 O veste care cu siguranță nu îi va bucura pe cei ce pleacă în această perioadă în vacanță, în destinații din  țară,  având pe traseu șoseaua de pe Valea Oltului.  Astfel, autoritățile  au decis ca  Valea Oltului să fie închisă circulației, pe timp de zi, între 8 iulie și 9 august, pentru defrișări, pe traseul […]

Articolul Valea Oltului va fi închisă circulației, pe timp de zi, pe un interval de o lună, între 8 iulie și 9 august, 2024 apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/valea-oltului-va-fi-inchisa-circulatiei-pe-timp-de-zi-pe-un-interval-de-o-luna-intre-8-iulie-si-9-august-2024/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 4 iulie 2024 16:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.