Vârstnicii instituționalizați și societatea civilă – parteneriate constante și acțiuni de suflet

Vârstnicii instituționalizați și societatea civilă – parteneriate constante și acțiuni de suflet

DGASPC Giurgiu colaborează cu diverși reprezentanți ai societății civile care doresc să organizeze acțiuni menite să aducă un strop de bucurie în sufletele vârstnicilor instituționalizați. Mai mult decât atât, DGASPC Giurgiu a încheiat un parteneriat  cu un cămin privat de bătrâni din municipiul Giurgiu prin care derulează un program de suport, în conformitate cu legislația specifică în vigoare și un altul cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu, care  vizează, printre altele, organizarea de acțiuni cultural-artistice derulate în incinta centrelor rezidențiale pentru persoane vârstnice.
Cu prilejul celei mai recente ședințe de lucru a Comisiei de Dialog Social Giurgiu, consilierul din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Denisa Cristescu, a prezentat o informare privind parteneriatele încheiate cu organizații neguvernamentale și cu reprezentanți ai societății civile care desfășoară activități de asistență socială a persoanelor vârstnice.
Este vorba despre două parteneriate.
Unul dintre acestea este încheiat cu un cămin de bătrâni din municipiul Giurgiu (care funcționează în sistem privat) și are ca obiect derularea unui program de suport, în conformitate cu legislația specifică în vigoare.
Cel de-al doilea parteneriat este un protocol de colaborare încheiat cu o instituție publică, și anume Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu, și vizează, printre altele, organizarea de acțiuni cultural-artistice derulate în incinta centrelor rezidențiale pentru persoane vârstnice.
Pe lângă aceste parteneriate, DGASPC Giurgiu colaborează cu diverși reprezentanți ai societății civile care doresc să organizeze acțiuni menite să aducă un strop de bucurie în sufletele vârstnicilor instituționalizați.
Dintre acestea amintim organizarea de serbări prilejuite de zilele de naștere ale beneficiarilor, acțiuni cultural-artistice dedicate unor sărbători importante – cum ar fi: Crăciunul, Paștele, Ziua poetului Mihai Eminescu, 1 Martie, 8 Martie, Ziua persoanelor vârstnice, dar și donații periodice oferite de sponsori.
Centrele din cadrul DGASPC Giurgiu în care sunt asigurate servicii sociale pentru persoane vârstnice sunt situate în localitățile Mironești, Oncești și Hotarele, județul Giurgiu și au capacitatea de 38-60 de locuri.

DGASPC Giurgiu colaborează cu diverși reprezentanți ai societății civile care doresc să organizeze acțiuni menite să aducă un strop de bucurie în sufletele vârstnicilor instituționalizați. Mai mult decât atât, DGASPC…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/varstnicii-institutionalizati-si-societatea-civila-parteneriate-constante-si-actiuni-de-suflet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 29 martie 2024 20:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.