Vești bune în ce privește cooperarea transfrontalieră, din…

Dumitru Beianu

Vești bune în ce privește cooperarea transfrontalieră, din perspectiva perioadei de programare 2021-2027!

Eliminarea barierelor și promovarea cooperării între statele membre au fost și rămân sinonime cu integrarea și solidaritatea europeană.
Cetățenii din regiunile transfrontaliere pot fi diferiți din perspectiva limbii și a culturii, dar, de cele mai multe ori, în ceea ce privește dezvoltarea economică și socială se confruntă cu obstacole similare. Diferențele în materie de …competențe, structuri și legislație între regiunile de frontieră au frânat multe oportunități de cooperare de-a lungul anilor. Dialogul rămâne, însă, calea către succes.
Astăzi a avut loc la Ruse, Bulgaria, o întâlnire de lucru la care am luat parte alături de colegi din Consiliul Județean Giurgiu: Elisabeta Mihalcea, vicepreședinte și Miruna Eftimiu, consilier Compartimentul Programe și Proiecte Europene. Regiunea Ruse a fost reprezentată de Borislav Balgarinov, guvernator, Stefka Karoleva, viceguvernator și Sinan Hebibov, viceguvernator.
Întalnirea s-a realizat cu sprijinul Asociației Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse, ce are ca membri fondatori Consiliul Judetean Giurgiu și Administratia Regională Ruse. Euroregiune are ca director executiv pe Lili Ganceva, un prieten adevărat al giurgiuvenilor, care a asigurat și logistica necesară.
Cu acest prilej am semnat un acord de cooperare pentru perioada de programare 2021-2027, când o atenție aparte o acordăm proiectelor transfrontaliere comune.
Întâlnirea a constituit și un bun prilej pentru a analiza proiectele transfrontaliere prezente și pentru a stabilit linii comune pentru cele viitoare. Am analizat activitatea Euroregiunii Danubius, dar și pe cea a Comisiei Mixte pentru Agricultură Româno-Bulgare (GLAC GIURGIU-RUSE).
Spre finalul întâlnirii, ni s-a alăturat și Pencho Milkov, primar al Municipiului Ruse și Zlatomira Stefanova, viceprimar.
Prin Acordul de colaborare parafat putem spune că s-a dat startul încheierii parteneriatelor între instituții și autorități din Giurgiu și Ruse, din perspectiva viitoarelor proiecte transfrontaliere comune.
#startbun
#cooperaretransfrontalieră

Vezi mai mult+9

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.