Vineri,19 ianuarie, a fost semnat Proiectul Campusului pentru Învățământul dual, Giurgiu, la sediul Ministerului Educației

Vineri,19 ianuarie, a fost semnat Proiectul Campusului pentru Învățământul dual, Giurgiu, la sediul Ministerului Educației

 Vineri, 19 ianuarie, la sediul Ministerului Educației,  a  fost  semnat Proiectul Campusului Politehnic Regional pentru învățământul dual, Giurgiu.

La acest adevărat eveniment au mai fost prezenți o serie de reprezentanți ai autorităților locale și câțiva dintre actorii acestui important obiectiv: europarlamentarul Dan Motreanu, viceprimarul Municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, președintele Consiliului Județean Giurgiu – Dumitru Beianu, președintele IMM al județul Giurgiu, Gheorghe Cireap și nu în ultimul rând, Ligia Deca – Ministrul Educației…

După cum ne declara inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, Inspectoratul  este partener în cel mai important și mai amplu proiect educațional care se derulează în ultimii ani în județ, înființarea Campusului Politehnic Regional pentru învățământul dual Giurgiu, proiect finanțat în cadrul PNRR – Componenta C 15 Educație.

            În ultimii 3 ani, învățământul profesional dual a fost prioritate a Inspectoratului Școlar în colaborare cu autoritățile publice, cu școlile din județ și cu agenții economici din zonă. Colaborarea intensă cu toți acești factori a condus la o creștere semnificativă a cifrelor de școlarizare din învățământul profesional, la o creștere spectaculoasă a numărului agenților economici parteneri ai învățământului giurgiuvean și, cel mai important, la oferirea de șanse de calificare pentru tineri, în domenii și în meserii cerute pe piața muncii – ne declara prof. Ghimpețeanu, la scurt timp după semnarea documentului.

            Construirea Campusului Politehnic Dual în județul Giurgiu în următorii 2 ani este, pe de o parte, o recunoaștere a eforturilor depuse de toți cei implicați în activitățile derulate în această perioadă, iar pe de altă parte, o șansă extraordinară pentru elevii din județ să poată învăța meserii din domeniul tehnic într-un spațiu modern, utilat cu echipamente de ultimă generație, în colaborare cu firme, companii și potențiali angajatori din întreaga zonă de sud a țării.

            Înființarea Campusului reprezintă garanția dezvoltării domeniului tehnic din cele 3 județe partenere, Giurgiu, Teleorman și Călărași, prin autorizarea de noi calificări și specializări pentru elevi, prin creșterea numărului de tineri școlarizați, care vor avea toate condițiile de învățare și calificare, dar și posibilitatea de cazare, burse și stimulente financiare.

            O altă premieră pentru județul Giurgiu este alăturarea în acest proiect a Universității Politehnice București, care deschide calea absolvenților învățământului dual dar și clasic de a continua parcursul educațional în cadrul acestei instituții prestigioase de învățământ.

            Inspectoratul Școlar Județean  IȘJ) Giurgiu se va implica activ în permanență în acest demers, susținând și încurajând orice inițiativă care vizează dezvoltarea învățământului dual și crearea de oportunități de calificare pentru toți elevii din județ – a mai precizat inspectorul general, prof. Ion Ghimpețeanu.

(Jurnal) 

Articolul Vineri,19 ianuarie, a fost semnat Proiectul Campusului pentru Învățământul dual, Giurgiu, la sediul Ministerului Educației apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

 Vineri, 19 ianuarie, la sediul Ministerului Educației,  a  fost  semnat Proiectul Campusului Politehnic Regional pentru învățământul dual, Giurgiu. La acest adevărat eveniment au mai fost prezenți o serie de reprezentanți ai autorităților locale și câțiva dintre actorii acestui important obiectiv: europarlamentarul Dan Motreanu, viceprimarul Municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, președintele Consiliului Județean Giurgiu – Dumitru Beianu, […]

Articolul Vineri,19 ianuarie, a fost semnat Proiectul Campusului pentru Învățământul dual, Giurgiu, la sediul Ministerului Educației apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/vineri19-ianuarie-a-fost-semnat-proiectul-campusului-pentru-invatamantul-dual-giurgiu-la-sediul-ministerului-educatiei/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 20 ianuarie 2024 17:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.