Vrei un oraș curat? Păstrează-l!

Vrei un oraș curat? Păstrează-l!

Când îți va fi rusine de tine însuți  să arunci pe strada o hârtie, înseamnă că părintii tăi au facut o treabă bună!  Nu cred să fi zis-o vreun clasic, dar se acceptă fie și dacă ți-e rușine de ceilalți, din jurul tău, ori macar de cei care ar putea crede ca ai fi in stare de asa ceva . Fie și de tine, cel din trecut , daca ai facut asta , ori daca faci asta acum, mai rămâmne speranța că vreodată in viitor ai să conștientizezi, ca puteai mai mult ca ființă umană civilizată.  Și dacă nici asa nu merge, îți rămâne gloria ca ai primit macar o amendă pe cinste.
Administrația locală din Giurgiu continuă campania împotriva depozitării necontrolate a deșeurilor pe domeniul public
Zilnic, lucrătorii societăților subordonate consiliului local strâng de pe domeniul public cantități foarte mari de deșeuri menajere aruncate necontrolat de către cetățeni, pe domeniul public.
Primăria municipiului Giurgiu a demarat în urmă cu aproximativ câteva luni o amplă campanie de conștientizare și responsabilizare a cetățenilor care nu înțeleg că într-o comunitate, menținerea curățeniei reprezintă dovada unei bune educații și a unui simț civic foarte dezvoltat.
Pe lângă aspectele neplăcute pe care le scot în evidență gunoaiele aruncate pe stradă, acestea amenință în mod direct mediul înconjurător, afectează spiritul unei comunități și gradul de respect al oamenilor față de propria persoană și față de alții.
Problema aruncării necontrolate a deșeurilor trebuie să ne preocupe pe toți și cu toții suntem răspunzători de menținerea curată a comunității în care trăim. Lăsând un bun exemplu, oamenii pot influența în mod pozitiv comportamentul necivilizat al altora.
În continuare facem apel la conștiința giurgiuvenilor care constată aruncări necontrolate ale deșeurilor, precum și acte de vandalism, să apeleze numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale – 0246 274 668.
Camelia Dumitru Sachetti

Când îți va fi rusine de tine însuți  să arunci pe strada o hârtie, înseamnă că părintii tăi au facut o treabă bună!  Nu cred să fi zis-o vreun clasic,…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/vrei-un-oras-curat-pastreaza-l/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 10 noiembrie 2023 20:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.