Zeci de români, carantinati din greşeală, la Vama Nădlac. E de necrezut cum se scuză autorităţile

Zeci de români, carantinati din greşeală, la Vama Nădlac. E de necrezut cum se scuză autorităţile pentru situația creată.

Zeci de români au fost băgați în carantină din greşeală, în vama vama Nădlac. Cine este de vină

Zeci de români au fost carantinati din greşeală la Vama Nădlac. E de necrezut cum se scuză autorităţile pentru acest incident de necrezut.

Este un scandal cu zeci de persoane implicate la Vama Nădlac din cauza regulilor noi de intrare în țară.

Timpul de așteptare, mare

Astfel, timpul de așteptare este foarte mare, iar oamenii sunt profund nemulțumiți. Mulți dintre aceștia sunt revoltați că trebuie să stea în carantina, deși au testul Covid-19 făcut.

De asemenea, directorul DSP Arad, Horea Timiş, a vorbit despre situația actuală din vamă, unde doar în ultimele 8 ore, peste 800 de persoane au fost carantinate. În plus, a apărut și informația potrivit căreia există o aplicație informatizată care ar ușura munca autorităților vamale, însă aceasta nu ar fi folosită.

67 de țări sunt pe lista galbenă

Nu în ultimul rând, pe lista galbenă sunt 67 de țări, între care și Marea Britanie, pentru care se instituie automat măsura carantinei pentru 14 zile.

Asiguram triajul epidemiologic în vama dar aplicăm legislația în vigoare. Știu că există nemulțumiri, toți colegii ne sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de așteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înțeles de toată lumea”, a precizat Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Lipsa personalului duce la erori

Potrivit acestuia, de multe ori au loc și erori, din cauza numărului mic de angajați care trebuie să facă triajul epidemiologic al celor care intră în țară. Astfel, de la începutul anului ”zeci de persoane au fost carantinate din greșeală”.

Directorul DSP Arad susține că asta se datorează lipsei de personal. ”Noi avem o problema, nu avem personal. Angajații sunt epuizați, nu mai fac față numărului mare de persoane. Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni”, a declarat Horea Timiş.

De câți angajați ar mai fi nevoie la vama Nădlac

Conform acestuia, lipsa de personal este cauzată de faptul că medicii școlari și asistenții medicali s-au reîntors la școală, iar în vamă au ajuns să mai lucreze aproximativ 20 de persoane. Ca totul să decurgă normal ar mai trebui încă o dată pe atâta personal.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.