Zi frumoasă de toamnă la Giurgiu, zi plină de bucurie la Apa Service

Zi frumoasă de toamnă la Giurgiu, zi plină de bucurie la Apa Service

 Azi am fost, din nou, bucuroși să avem în vizită copii frumoși și dornici să afle și să descopere lucruri noi.

Viitorii preoți și viitoarele învățătoare și educatoare, adică elevii Seminarului Teologic și cei ai Liceului Nicolae Cartojan, clasa a X-a Pedagogic, ne-au trecut pragul pentru un tur al companiei, în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”.

Prima oprire  a fost la Uzina de Apă- clădirea monument istoric care dăinuie peste timp de 114 ani, parcă neschimbată de timp și funcțională, un edificiu emblematic pentru județul Giurgiu, mărturie a istoriei tehnicii.

Aici, punctul de atracție îl constituie spațiul muzeal pe care l-am extins în acest an și care aduce exponate noi din istoricul apei, dar și din istoricul Uzinei de Apă. Expoziția se încheie cu machetele unor edificii înscrise în patrimoniul tehnic județean: Podul Bizets, Grupul CFR Giurgiu Oraș, Uzina Electrică Comunală, toate confecționate manual, la scară și în detaliu.

Bazinul cu pești colorați și Parcul din livadă sunt alte două obiective incluse în turul organizat pentru cei care ne vizitează, locurile unde le vorbim copiilor despre campania ”Toaleta NU este coș de gunoi!” și despre importanța consumului de apă în viața de zi cu zi.

Andreea Socaci, inginerul nostru chimist i-a fascinat azi pe liceeni cu experimente inedite, care din păcate lipsesc din orele de chimie de la școală și care le oferă elevilor posibilitatea să vadă cum se determină clorul din apă, duritatea și cum se efectuează monitorizarea calității apei de la robinet.

Am dat o tură și pe la Dispecerat, biroul care nu se închide niciodată și care 24 de ore din 24 stă la dispoziția giurgiuvenilor.

”Școala Altfel” continuă cu  noi grupuri de elevi de la Liceul Nicolae Cartojan care vor vizita Stația de Epurare a municipiului.

 Azi am fost, din nou, bucuroși să avem în vizită copii frumoși și dornici să afle și să descopere lucruri noi. Viitorii preoți și viitoarele învățătoare și educatoare, adică elevii Seminarului Teologic și cei ai Liceului Nicolae Cartojan, clasa a X-a Pedagogic, ne-au trecut pragul pentru un tur al companiei, în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”. Prima oprire  a fost la Uzina de Apă- clădirea monument istoric care dăinuie peste timp de 114 ani, parcă neschimbată de timp și funcțională, un edificiu emblematic pentru județul Giurgiu, mărturie a istoriei tehnicii. Aici, punctul de atracție îl constituie spațiul muzeal pe care l-am extins în acest an și care aduce exponate noi din istoricul apei, dar și din istoricul Uzinei de Apă. Expoziția se încheie cu machetele unor edificii înscrise în patrimoniul tehnic județean: Podul Bizets, Grupul CFR Giurgiu Oraș, Uzina Electrică Comunală, toate confecționate manual, la scară și în detaliu. Bazinul cu pești colorați și Parcul din livadă sunt alte două obiective incluse în turul organizat pentru cei care ne vizitează, locurile unde le vorbim copiilor despre campania ”Toaleta NU este coș de gunoi!” și despre importanța consumului de apă în viața de zi cu zi. Andreea Socaci, inginerul nostru chimist i-a fascinat azi pe liceeni cu experimente inedite, care din păcate lipsesc din orele de chimie de la școală și care le oferă elevilor posibilitatea să vadă cum se determină clorul din apă, duritatea și cum se efectuează monitorizarea calității apei de la robinet. Am dat o tură și pe la Dispecerat, biroul care nu se închide niciodată și care 24 de ore din 24 stă la dispoziția giurgiuvenilor. ”Școala Altfel” continuă cu  noi grupuri de elevi de la Liceul Nicolae Cartojan care vor vizita Stația de Epurare a municipiului.


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/zi-frumoasa-de-toamna-la-giurgiu-zi-plina-de-bucurie-la-apa-service/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 22 octombrie 2024 19:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.