ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SPUNERII BASMELOR Astăzi , 26…

Biblioteca Judeteana I.A. Bassarabescu

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SPUNERII BASMELOR

Astăzi , 26 februarie, este sărbătorită Ziua Internațională a Spunerii Basmelor. Originea sa provine din sărbătoarea americană „Spune o zi de poveste” (Tell a Fairy Tale Day).
De unde vin poveștile și când au apărut? Cât de departe în vremurile de mult trecute le găsim începuturile? Basmele pe care le spunem copiilor și personajele care le populează sunt foarte vechi, spun specialiștii. Unele povești sunt mai bătrâne decât …popoarele Europei și vorbesc despre realități sau mituri de acum mai bine de 5.000-6.000 de ani.
Cărțile pot schimba vieți , iar cele citite în copilărie au mare impact asupra conturării personalității oricărui individ. Când citim o carte, de cele mai multe ori, trăsăturile personajului principal se răsfrâng asupra vieții noastre, făcându-ne mai pozitivi , mai încrezători în a trăi diverse experiențe. În al doilea rând , basmele auzite și apoi citite la vârstă fragedă pot contribui la dezvoltarea imaginației , a vocabularului , a abilităților sociale , pot lărgi perspectivele. Povestitul, baza existenței umane , îmbunătățește comunicarea și contactul dintre oameni , iar cele mai bune povești sunt cele care transmit un mesaj , care reușesc să capteze atenția publicului până la final. În basm totul este posibil. Copilul nu se va mira de nimic, totul i se pare firesc. E o lume a magiei în care el pătrunde si trăiește fericit. Totul e animat, obiectele, plantele, animalele vorbesc. În basm se desfășoară lupte, înfrângeri, biruințe, totul are logică și finalitate.
În concluzie, lecturile copilăriei ne ajută să devenim mai inteligenți, să găsim mai rapid drumul spre succes.

Sursa: https://ro.wikipedia.org
Foto: expoziție de carte la Secția Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Județene „ I.A. Bassarabescu” Giurgiu
Renica Andreescu, bibliotecar

Vezi mai multNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Ar putea fi o imagine cu 1 persoanăNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.