честит рожден ден, Ruse! La mulți ani, Ruse ! – Ziua curajului și a Armatei bulgare

честит рожден ден, Ruse! La mulți ani, Ruse ! – Ziua curajului și a Armatei bulgare

Urăm și noi vecinilor de peste Dunăre , azi , de ziua lor, pe rit vechi, un sincer și călduros честит Ruse –  La Mulți ani Ruse!


Podul Prieteniei ce ne leagă de țara vecină, Bulgaria, a inlesnit  multe proiecte transfrontaliere, parteneriate de mai multe feluri, evenimente comune și chiar a dat naștere unor frumoase prietenii. Sunt mulți giurgiuveni care aleg să petreacă timp pe faleza de vis-a vis de Dunăre, ori pe la terasele din centrul orașului vecin . Ne leagă amintiri frumoase de Russe și ne desparte doar Dunărea frumoasă . 

Mai mult decât atât, programele televiziunii din Russe au fost urmarite cu interes de giurgiuvenii care începuseră să învețe limba bulgară.

Caramelele, rahatul, castraveții și murăturile bulgărești au fost la mare căutare imediat ce s-au deschis granițele.

Gelateriile, fântânile arteziene și parcurile de-a lungul teraselor, și gelateiile din Ruse, frecventate de giurgiuveni in weekend 

Restaurantele, faleza și magazinele din centrul orașului Russe erau locuri frecventate de români, în special  de giurgiuveni, în weekend mai ales .

Cum la noi, spre deosebire de multe orașe din țară și din afară, nu prea se găsește înghețată de gelaterie, raversăm Podul Prieteniei pentru gusturi diverse și savuroase pe care în Ruse le găsim în multe terase și la  tonete .

Ei își fac adesea cumpărăturile la Giurgiu

Drept e că și la noi vin locuitorii din Ruse, la cumpărături în special . Vânzătoarele din Giurgiu spun despre vecinii bulgari că în general vin cu familiile și sunt foarte respectuoși. E mai variat și chiar mai avantajos pentru ei să-și facă de la noi cumpărăturile .

Urăm și noi vecinilor de peste Dunăre , azi , de ziua lor un sincer și călduros честит рожден ден –  La Mulți ani България!

Sărbătoarea orașului Ruse. Ziua curajului și a Armatei bulgare
În orașul Ruse din Bulgaria a fost astăzi zi de sărbătoare, fiind sărbătorit pe rit vechi Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, totodată fiind marcată și Ziua curajului și a Armatei bulgare.
La evenimentele dedicate acestei sărbători au participat primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu și viceprimarul Marian Damian
.
În mod tradițional, după festivități s-a desfășurat ceremonia oficială la Monumentul eroilor căzuți pe câmpul de luptă în războiul sârbo-bulgar unde au fost depuse coroane de flori.

Urăm și noi vecinilor de peste Dunăre , azi , de ziua lor, pe rit vechi, un sincer și călduros честит Ruse –  La Mulți ani Ruse! Podul Prieteniei ce…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-ruse-la-multi-ani-ruse-ziua-curajului-si-a-armatei-bulgare/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 7 mai 2024 14:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.