‼️Verificaţi coșurile de fum! 🔥 Din cauza neglijentei,…

ISU Giurgiu

‼️Verificaţi coșurile de fum!

🔥 Din cauza neglijentei, nu de puține ori, am văzut case transformate în scrum. Agoniseala de toată viața a fost pierdută într-o clipă …

Pe timp de noapte, incendiile sunt și mai periculoase pentru că sunt observate târziu și oamenii nu mai au timp să-și salveze bunurile, ci doar propria viață.

❗NU UITAȚI❗

🏡 Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

✔ Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

◾ Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

🧱 Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

↔️ Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

#ISU_GIURGIU #pompierii #SMURD #Prevenim_Protejăm_Salvăm

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.