7 APRILIE, ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII Ziua Mondială a…

Biblioteca Judeteana I.A. Bassarabescu

7 APRILIE, ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII

Ziua Mondială a Sănătății constituie un prilej de recunoaștere publică și respect pentru toți cei care se pun în slujba sănătății oamenilor. Ziua Sănătăţii este un eveniment social, sărbătorit de toate categoriile sociale la nivel internațional.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a organizat Prima Adunare Mondială a Sănătății în anul 1948. Adunarea a decis să celebreze 7 aprilie, începând cu anul 1950, ca Ziua Mondială a Sănătății. …De atunci, această zi își focusează atenția asupra unui subiect specific de sănătate care îi preocupă pe oamenii din întreaga lume. Tematica Zilei Mondiale a Sănătății de anul acesta este „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”. O viaţă mai sănătoasă se numără cu siguranţă printre preocupările noastre principale. Sănătatea este esențială pentru a face față provocărilor de astăzi și pentru a construi rezistența de mâine.
Este al doilea an în care această zi stă sub semnul pandemiei, punând un văl de tăcere şi tristeţe peste întreaga omenire. Pandemia de COVID-19 a lovit greu toate țările, dar impactul a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile. Peste tot în lume, există oameni, comunități, care au venituri zilnice reduse, condiții de trai și educație mai slabe, mai puține oportunități de angajare, acces redus la medii sigure, lucru care duce la suferințe inutile, boli inevitabile și decese premature. Medicii, asistentele și întregul personal din spitale luptă din greu să salveze viețile miilor de bolnavi.
Suntem mai conştienţi ca oricând de importanţa sistemului sanitar şi le suntem recunoscători celor care au rămas la datorie, riscându-şi viaţa lor şi a familiilor lor. Speranţa că totul va reintra în normal cât mai curând ne mobilizează să nu ne oprim, să ne continuăm cât mai aproape de firesc activităţile şi să contribuim fiecare în felul său la depăşirea acestei perioade nefericite. De aceea, vin cu un sincer îndemn: aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi! “La mulți ani” tuturor celor care poartă cu demnitate halatele albe!

Surse:
https://www.agerpres.ro/
https://www.dcnews.ro/
Foto: Internet
Carmen Ghiță, bibliotecar

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu text care spune „福 7 Aprilie ZIUA MONDIALA A SANATATII ង $”Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.