Campioana României la rugby, blocată în Africa de Sud de anularea zborurilor. Ce a cerut Ministerul de Externe

Campioana României la rugby, CMS Ştiinţa Baia Mare, a rămas blocată în Africa de Sud din cauza noii tulpini a coronavirusului, Omicron. Sportivii au participat la un turneu internațional, iar acum caută soluții pentru a reveni în țară. Iată ce a cerut Ministerul de Externe!

Momente cumplite pentru campioana României la rugby

Clipe de groază pentru jucătorii campioanei la rugby. Sportivii echipei CMS Ştiinţa Baia Mare au participat la un turneu în Africa de Sud și au aflat că nu se mai pot întoarce acasă, fiindcă toate zborurile spre Uniunea Europeană au fost anulate odată cu descoperirea noii tulpini africane a coronavirusului, denumită Omicron.

„Qatar Airlines a anulat toate zborurile din Africa de Sud spre Europa. Agenţia care a luat biletele caută acum variante de zbor cu alte companii. Sigur azi nu plecăm, aşa cum era preconizat”, a declarat antrenorul principal de la Baia Mare, Eugen Apjok, conform FRI.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că a făcut toate eforturile pentru a prelungi cazarea sportivilor, pentru le asigurara toate cele necesare până va identifica alternative de zboruri de deplasare spre țară.

Potrivit MAE, 36 de români sunt în aceeași situație. Campioana României la rugby, CMS Ştiinţa Baia Mare, era plecată de două săptămâni în Africa de Sud.

CMS Stiinta Baia Mare este blocata in Africa de Sud

Recomandarea Ministerului Afacerilor Externe

MAE a precizat că cetăţenii români pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Pretoria: +27 0123464231; +27 124600061 şi ale Consulatului General al României la Cape Town: +27 021 761 5932; + 27 021 761 22 84, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +27 828 19 1765 sau cel al oficiului consular +27 79 27 22 466.

„MAE foloseşte acest prilej pentru a recomanda cetăţenilor români aflaţi în statele afectate de noua variantă de coronavirus să menţină legătura cu companiile aeriene, operatorii de turism, precum şi cu misiunile diplomatice şi consulare ale României din zonă, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situaţia o impune.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să analizeze cu atenţie oportunitatea oricărei deplasări către statele afectate de noua variantă de coronavirus şi să se informeze temeinic anterior deplasării prin consultarea secţiunii Atenţionări de călătorie COVID-19 de pe pagina de internet a MAE https://www.mae.ro/node/51759 pentru informaţii privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.