Cei șapte copii, fotografiați de Dan Negru în „Casa Groazei”, au fost salvați: ”Partea mare a făcut-o Dumnezeu”. În ce condiții locuiesc acum EXCLUSIV

Dan Negru a aflat cu bucurie că, la cinci luni de la postarea pe Facebook a unor fotografii șocante, unde apare alături de șapte copii care trăiau ca-n Evul Mediu, a avut ecou. Preotul Mirea Vîrtejanu a pus lucrurile în mișcare, iar primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a pus la treabă o echipă de muncitori. Între timp, situația micuților s-a îmbunătățit simțitor, dovadă stând și recentele fotografii. Contactat de reporterii impact.ro, Dan Negru, mai nou vedeta Kanal D, ne-a declarat: ”Partea mare a făcut-o Dumnezeu. Cred că acolo e secretul mulțumirii!”.

Cum au fost salvați cei șapte copii fotografiați de Dan Negru în ”Casa Groazei”

În luna august a anului trecut, Dan Negru postase pe contul său de Facebook câteva fotografii șocante, din casa unei familii. Totul arăta ca după bombardament. Cei șapte copii flămânzi și desculți au mai găsit, totuși, puterea să zâmbească în fața aparatului foto, alături de Dan Negru, încântați de vizita vestitului prezentator tv. Trăiau între patru pereți strâmbi și plini de igrasie, pe care însă ei îi numeau casă. Era cumplit de cald, iar mirosul devenise insuportabil, din lipsa igenei.

„Afară sunt 40 de grade Celsius, i-am întâlnit azi, mă aflu într-o casă din București. 11 suflete trăiesc într-o sărăcie de Evul Mediu. 7 copii îngrămădiți într-o cameră de câțiva metri pătrați. Noaptea, adunați toți în aceeași camera, într-o căldură sufocantă. Ziua, fără mâncare. Părintele Mirea îi ajută cum poate. Vă las numărul lui de telefon, încurajați-l cu un mesaj la numărul 0731491229. Și poate găsim ceva și pentru amărâții ăștia… Oamenii buni sunt mai prețioși decât ăia inteligenți! Lăsați-le, oameni buni, ceva, o pungă de făină, o sticlă cu lapte, să fie bine!”, menționa Dan Negru, pe Facebook, în dreptul fotografiilor realizate în acel spațiu insalubru.

Situatia copiilor s-a schimbat

Ce spunea preotul Mirea Vîrtejanu, despre ”Casa Groazei”: ”Miroase îngrozitor, căci acolo se spală, acolo își fac nevoile”

Cel care însă a pus lucrurile în mișcare, după postarea lui Dan Negru, pe conturile sociale, a fost preotul Mirea Vîrtejanu, care slujește în Parohia ”Acoperământul Maicii Domnului”, din Rahova. Acesta ne declara, atunci, pentru impact.ro:

”Dau și din banii mei, ca să le fac casă, nu mă las, până la iarnă vor avea un acoperiș deasupra capului și condiții omenești de trai. În acea cameră, unde s-au îngrămădit cu toții, miroase îngrozitor, căci acolo se spală, acolo își fac nevoile. Poate ar trebui ca, pe acel spațiu, de 40 mp, din Rahova, să se construiască un etaj, ca să poată locui, cu toții, în condiții mai bune. O să vorbim și cu primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să vedem cum îi poate ajuta și el”.

Iar, acum, după ce casa a fost refăcută, acesta mulțumește Cerului: ”În sfârșit, sunt mulțumit sufletește. Mi-era tare milă de ei, sunt copii buni, merită o viață liniștită. Tatăl lor lucrează în construcții, se străduiește, dar sunt bani puțini pentru atâtea suflete. O să am mereu grijă de ei”, ne-a declarat părintele Mirea Vîrtejanu, pentru impact.ro

Primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone, mesaj pentru celebrul prezentator tv, după reparații: ”Îți mulțumesc, Dan!”

După ce reporterii impact.ro au mediatizat acest caz, șocant și-n același timp de neimaginat pentru secolul 21 și într-o capitală europeană, Cristian Popescu Piedone a mobilizat o echipă de muncitori. Totul a fost gata la sfârșitul lunii ianuarie, așa cum promisese. Prin comparație, mai nimic nu mai amintește de acel loc. Doar numărul de la poartă mai e același. Au fost reparați pereții, zugrăvit, mobilat, camera micuților fiind dotată cu paturi supraetajate. Familiei cu 11 suflete i s-a dat astfel șansa la o viață decentă. Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a postat pe Facebook un mesaj, la finalizarea lucrărilor, în care îi mulțumește și lui Dan Negru, cel care de altfel făcuse public cazul:

”Îți mulțumesc, părinte! Îți mulțumesc, Dan! Îți mulțumesc, prieten drag! Vă mulțumesc, prieteni dragi! Vă mulțumesc tuturor celor care ați ajutat această poveste să meargă sănătoasă, curată și optimistă mai departe! Copilăria unor suflete bune trăia într-un amestec de lemn, ciment, spoială și cretă. Sărăcia alungase zâmbetele… Ploaia ciuruise tavanul. Și tăcerea pusese stăpânire pe visuri… Povestea a rămas însă vie! Și-a făcut loc printre cioburile de fereastră, a primit binecuvântarea lui Dumnezeu și-a ajuns la urechile unor oameni buni! Iar oamenii buni… au făcut o magie! Au alungat spoiala și creta și lemnul șubred și mizeria și sărăcia cea lucie și nedreaptă. În locul lor au așezat… normalitate! Și păpuși. Și… viitor! Și-au readus speranța într-o casă de români! Vă mulțumesc tuturor celor care ați ajutat această poveste să meargă sănătoasă, curată și optimistă mai departe!”.

Dan Negru, fericit că micuții au primit o nouă șansă la viață: ”Partea mare a făcut-o Dumnezeu. Cred că acolo e secretul mulțumirii!”

Dan Negru a primit cu emoție vestea că micuții locuiesc acum în condiții omenești. Contactat de reporterii impact.ro, Dan Negru, recent transferat de la Antena 1 la Kanal D, ne-a declarat, cu o mare doză de onestitate, pentru impact.ro: ”Mă bucură că noi toți am reușit să salvăm viețile unor oameni. Fiecare am contribuit cu câte o părticică, dar partea mare a făcut-o Dumnezeu. Cred că acolo e secretul mulțumirii”.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.