Alertă meteo pentru România. A început chiar din această noapte și se extinde în țară

Specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, 5 ianuarie, o atenționare de vreme rea. Vestea venită din partea meteorologilor nu este deloc îmbucurătoare. Potrivit acestora, fenomenul a început chiar din această noapte și treptat se va extinde în toată țara. Iată ce anunță experții!

Vreme rea în mai multe județe din România

ANM a emis o avertizare de vreme severă. Conform meteorologilor, un Cod galben de vânt puternic se va instala în nu mai puțin de patru judeţe din regiunea Banatului şi a Maramureşului. Avertizarea rămâne valabilă până la orele 18:00.

De asemenea, experții nu vin cu vești bune nici pentru zona Aradului sau a Bihorului, acolo sunt anunțate intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local şi temporar 55 – 60 km/h.

Fenomene similare vor fi prezente și în judeţul Maramureş, respectiv în localitatea Bicaz, dar şi în Satu Mare (Carei, Tăşnad, Ardud, Supur, Moftin, Sanislău, Bogdand, Beltiug, Hodod, Viile Satu Mare, Căpleni, Pişcolt, Acâş, Socond, Doba, Andrid, Căuaş, Santău, Homoroade, Cehal, Tiream, Foieni, Petreşti, Pir, Terebeşti, Craidorolţ, Ciumeşti, Săuca, Cămin, Săcăşeni), unde vântul poate depăşi viteze de 55-65 km/h.

Cum va fi vremea în Capitală

Pentru Capitală, meteorologii anunță o vreme neobișnuit de caldă pentru această dată din calendar. Cu toate astea, specialiștii ANM susțin faptul că și în București avem vânt, dar foarte slab în orele ce urmează.

Astăzi, 5 ianuarie, vremea va fi deosebit de frumoasă și caldă pentru această perioadă. Mercurul urcă în termometre până la valori de 14-15 grade Celsius.

Vant puternic in mai multe judete din tara

Cum va fi vremea în ianuarie

Meteorologii anunță o vreme deosebit de caldă pentru luna ianuarie, iar în anumite zone va ploua. Temperaturile vor depăși valorile specifice acestei perioade în toate zonele țării, informează ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Din păcate, va mai și ploua. Precipitațiile în zonele mai joase de 1.500 de metri vor fi predominant sub formă de ploaie, iar precipitațiile vor fi asociate cu cantități de apă ce pot depăși și 10-15 litri pe metru pătrat și vor permite în continuare topirea stratului de zăpadă.

Așadar, într-adevăr, pentru cei care se vor afla pe Valea Prahovei sau în alte zone montane, în zona Brașovului, cu siguranță stratul de zăpadă va fi în diminuare pentru că toată perioada 1-10 ianuarie va fi caracterizată de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit și mâine este posibil să înregistrăm din nou valori de 14-15 grade în partea de sud-vest a țării și săptămâna 3-7 ianuarie, iată cuprinde și sărbătoarea gerului Bobotezei din 6 ianuarie, când este posibil în partea de sud-vest a țării tot valori mai mari de 15 grade.”, a precizat Elena Mateescu la Realitatea Plus.

Meteorologul a anunțat că nici în București nu va ninge prea curând. Temperaturile vor ajunge chiar și până la 15 grade, iar majoritatea precipitațiilor vor fi sub formă de ploaie.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.