Aparatul RMN al Spitalului Județean Giurgiu este nefuncțional. Se fac demersuri pentru un nou aparat

Aparatul RMN al Spitalului Județean Giurgiu este nefuncțional. Se fac demersuri pentru un nou aparat

Mai mulți giurgiuveni ne-au semnalat faptul că aparatul RMN din cadrul Spitalului Județean Giurgiu nu mai funcționează de ceva vreme.

Într-adevăr, oamenii au dreptate. Potrivit managerului SJU Giurgiu, Dragoș Chivu, aparatul RMN este nefuncțional de la începutul anului. De altfel, aparatul care putea fi folosit doar pentru afecțiunile neurologice (cap și coloană) a început să se defecteze deseori, în sensul că, atunci când se înlocuia o piesă, se strica alta. Costurile pentru reparații sunt extrem de ridicate, motiv pentru care conducerea spitalului a început demersurile pentru achiziționarea unui aparat RMN nou și mult mai performant.

În acest sens, periodic, se poartă discuții cu Ministerul Sănătății pentru urgentarea procedurilor de achiziționare a acestui tip de aparat, astfel încât, pacienții să nu mai fie nevoiți să recurgă la spitalele și clinicile din București. 

De nefuncționalitatea aparatului RMN a fost înștiințată și Casa de Sănătate Giurgiu, iar pacienții spitalului care au nevoie de o astfel de investigație medicală sunt trasportați la un spital din București, pe baza unei convenții, pe celtuiala unității medicale giurgiuvene.

Aparatul RMN din cadrul SJU a fost achiziționat pe timpul primului mandat al președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, durata de funcționare a aparatului fiind de circa 10 ani. 

 

 

Mai mulți giurgiuveni ne-au semnalat faptul că aparatul RMN din cadrul Spitalului Județean Giurgiu nu mai funcționează de ceva vreme. Într-adevăr, oamenii au dreptate. Potrivit managerului SJU Giurgiu, Dragoș Chivu,…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/aparatul-rmn-al-spitalului-judetean-giurgiu-este-nefunctional-se-fac-demersuri-pentru-un-nou-aparat/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 20 aprilie 2023 13:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.