Aproximativ 15.000 de persoane din Județul Giurgiu au fost vaccinate cu vaccin antigripal în primele 9 luni ale anului

Aproximativ 15.000 de persoane din Județul Giurgiu au fost vaccinate cu vaccin antigripal în primele 9 luni ale anului

Vaccinul antigripal și cel împotriva virusului papiloma uman – HPV nu vor mai fi distribuite de către direcțiile de sănătate publică ca în anii anteriori. Acestea vor fi  eliberate din farmacile cu circuit deschis, pe bază de prescripție medicală emisă de medicul de familie. Reglementarea a intrat în vigoare luna trecută in urma unui ordin al Ministerului Sănătății. Cel mai administrat giurgiuvenilor este cel antigripal . 
În primele 9 luni ale anului 2023, la nivelul județului Giurgiu au fost vaccinate aproape 15.000 de persoane, cele mai multe cu vaccin antigripal. Cea mai răspândită boală transmisibilă a fost infecția cu SARS-CoV-2, care a afectatpeste  1.000 de persoane.
Datele au fost făcute publice de catre directorul Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, Magdalena Mărcuț in cadrul ședinței periodice a Colegiului Prefectural Giurgiu, desfăsurat  joi, 26 octombrie.
În anul 2023, finanțarea programelor de sănătate publică este realizată din bugetul Ministerului Sănătății.
Județului Giurgiu i-a fost alocat Giurgiu un buget de mai bine de 7.000 de mii lei pentru  activități specifice incluse in programelor naționale de sănătate publică.

Vaccinul antigripal și cel împotriva virusului papiloma uman – HPV nu vor mai fi distribuite de către direcțiile de sănătate publică ca în anii anteriori. Acestea vor fi  eliberate din…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/aproximativ-15-000-de-persoane-din-judetul-giurgiu-au-fost-vaccinate-cu-vaccin-antigripal-in-primele-9-luni-ale-anului/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 26 octombrie 2023 14:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.