Astăzi, în Parlament, am văzut din nou până unde poate…

PLUS Giurgiu

Astăzi, în Parlament, am văzut din nou până unde poate merge cinismul și sfidarea PSD la adresa tuturor românilor și ne-am reamintit de ce am fondat USR și PLUS și am decis să intrăm în politică.

Pentru că ceea ce am văzut în această seară am trăit, fiecare dintre noi, în ultimii 30 de ani: frustrarea și neputința în fața minciunii grosolane și a corupției generalizate, întreținute de acest partid.

Moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, scrisă de fostul consilier al… lui Nicolae Bănicioiu, cel care a promovat minciuna #avemdetoate după tragedia de la Colectiv, a fost o ipocrizie fără margini.

O listă lungă de reproșuri și acuze pe care Vlad Voiculescu le-a demontat punct cu punct, în cadrul discursului său susținut în Parlament.

Vlad a arătat concret cum PSD a girat dezastrul din Sănătate în ultimi 30 de ani și a transmis un mesaj simplu: nu renunță la mandatul său de reformă!

„Am găsit sistemul de sănătate din România mult mai rău decât l-am lăsat.

V-ați bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 și era un început de reformă reală.

Ați făcut asta pentru că reforma reală înseamnă chiar decuplarea clienților voștri politici de la banii din sănătate. Și asta v-a speriat.

Ați măcelărit și ați blocat măsurile de depolitizare a managementului spitalelor, combaterea nepotismului și a feudalizării spitalelor în prima luna de mandat în Parlament din 2017.

Tot în cele 7 luni cât am fost ministru în 2016, am introdus lista medicamentelor esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății în legislație. Tot la începutul anului 2017 ați desființat-o și ați lăsat zeci de mii de oameni fără medicamente esențiale pentru supraviețuire.

În 2016, am evaluat situația spitalelor, și înainte să plec de la Minister v-am lăsat un plan de organizare care să aducă spitalele din România la un nivel decent – nivel cerut de lege pentru acordarea autorizațiilor sanitare de funcționare.

Ce ați făcut voi în 2017? Le-ați prelungit din pix, abandonând orice șansă reală de a face spitalele un mediu mai sigur pentru pacienții din România. Așa ne-a găsit pandemia, cu spitale care nici măcar nu îndeplineau condițiile pentru autorizația sanitară de funcționare.

Tot în cele 7 luni de mandat, am demarat proiectele pentru 3 spitale regionale. Am încheiat un acord cu Banca Europeană de Investiții pentru realizarea studiilor de fezabilitate, ca să nu le puteți da voi la firmele de partid. Trebuia încă din 2017 să avem gata aceste studii, iar până astăzi trebuia să avem măcar câteva etaje. Realitatea? O știți și o știe fiecare român”.

Mesajul lui Vlad este și mesajul nostru: USR PLUS nu renunță la angajamentele sale luate în fața românilor de a aduce o schimbare reală în această țară!

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.