ATENȚIE! Bomboanele de ciocolată, primite de 8 martie, conțin până la 10 E-uri!

ATENȚIE! Bomboanele de ciocolată, primite de 8 martie, conțin până la 10 E-uri!

  InfoCons a realizat un studiu pe produsele  tip cutii cu bomboane (trufe, praline și bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România și care cu siguranță vor fi oferite mâine femeilor, de 8 Martie.

În total specialiștii au fost analizat  126 de produse și iată ce au constatat…

Conform Directivei  2000/36/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 23 iunie 2000 privind produsele din cacao și din ciocolată destinate consumului uman, denumirile de vânzare „ciocolată”, „ciocolată cu lapte” și „cuvertură de ciocolată” pot fi completate cu informații sau descrieri referitoare la criteriile de calitate care prevăd că produsul conține:

– în cazul ciocolatei, minimum 43 % din totalul de cacao în substanță solidă uscată, inclusiv minimum 26 % unt de cacao;

– în cazul ciocolatei cu lapte, minimum 30 % din totalul de cacao solidă uscată și minimum 18 % lapte în substanță solidă uscată obținut prin deshidratarea parțială sau totală a laptelui integral, lapte semi sau total smântânit, frișcă, sau din frișcă parțial sau total deshidratată, grăsime de lapte sau unt, inclusiv minimum 4,5 % grăsime din lapte;

– în cazul cuverturii de ciocolată, minimum 16 % cacao uscată degresată, solidă.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor au rezultat următoarele :

Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari aceștia variază între 0 – 10. Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului, toate produsele ce au făcut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322 ).  25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476), iar 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330 ).

Din punctul de vedere al ingredientului principal : 70.63 % au ca prim ingredient zahărul; 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolată amaruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră; 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză; 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale; 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao ,  2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ cremă cu aromă și doar ce mai rămâne, adică restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.

ATENȚIE! Ingredientele sunt în cantitate descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică!

Din punctul de vedere al conținutului de substanță uscată de cacao, doar 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță  uscată de cacao. Cantitatea de substanță uscată de cacao variază între : 82 % – 23 %. Valoarea energetică variază între între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs.

Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g, raportată la 100 grame de produs; Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g, raportată la 100 grame de produs în timp ce cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g, raportată la 100 grame de produs.

Așa că aveți grijă când primiți o cutie de bomboane de ciocolată, citiți mai întâi ce …mâncați!

(Jurnal)

  InfoCons a realizat un studiu pe produsele  tip cutii cu bomboane (trufe, praline și bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România și care cu siguranță vor fi oferite mâine femeilor, de 8 Martie. În total specialiștii au fost analizat  126 de produse și iată ce au constatat… Conform Directivei  2000/36/CE A PARLAMENTULUI […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/atentie-bomboanele-de-ciocolata-primite-de-8-martie-contin-pana-la-10-e-uri/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=atentie-bomboanele-de-ciocolata-primite-de-8-martie-contin-pana-la-10-e-uri
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 7 martie 2023 14:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.