Au început înscrierile pentru cele 3.000 de locuri puse ”la bătaie” de școlile Ministerului de Interne

Au început înscrierile pentru cele 3.000 de locuri puse ”la bătaie” de școlile Ministerului de Interne

Se dă startul înscrierilor în cadrul concursului de admitere pentru unitățile de învățământ postliceal ale MAI. Sesiunea ar urma să se încheie în februarie 2024.

Încep înscrierile în cadrul instituțiilor de învățământ postliceal MAI. Sesiunea de admitere 2023 debutează în cursul acestei luni și se va încheia în februarie 2024.

Admitere 2023 pentru școlile postliceale ale MAI

Pentru sesiunea de admitere 2023, Ministerul Afacerilor Interne anunță disponibilitatea a 2880 de locuri. 52 dintre acestea sunt alocate minorităților.

Conform graficului MAI, în cadrul școlilor de agenți de Poliție din Câmpina și Cluj Napoca au fost alocate 1640 de locuri.

Pentru școala de agenți a Poliției de Frontieră Oradea sunt scoase la concure 240 de locuri.  De asemenea, alte 700 sunt alocate școlilor de subofițeri Jandarmi din Drăgășani și Fălticeni.

În sesiunea de admitere 2023 vor fi disponibile 300 de locuri în cadrul școlii IGSU de Pompieri/Protecție civilă din Boldești-Scăieni. Un număr de 40 de locuri au fost alocate pentru alte structuri din cadrul SAOPSN.

Conform condițiilor actuale ale sesiunii de admitere 2023, candidații vor obține un punct din oficiu la punctajul total rezultat în urma probei de evaluare a cunoștințelor. Acesta reprezintă doar 10% din nota finală.

Punctajul final se va calcula ca medie aritmetică a notelor obținute în cadrul probei de evaluare a cunoștințelor, precum și a examenului care reflectă performanțele fizice.

Pentru a se înscrie în cadrul acestei sesiuni de admitere, candidații au nevoie de cazier judiciar. De asemenea, aceștia trebuie să completeze și o cerere-tip de înscriere. Ambele se transmit în format electronic către adresa unității de recrutare.

Candidații trebuie să trimită documentele necesare înscrierii între 18 octombrie și 5 noiembrie.

Pentru constituirea dosarului complet, data limită este 24 octombrie 2023. Până la acest termen au loc probele de evaluare psihologică în cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI.

Probele de performanță fizică pentru sesiunea de admitere 2023 în cadrul școlilor postliceale ale MAI au loc în intervalul 7-13 decembrie, anul curent.

De asemenea, candidaților le vor fi evaluate cunoștințele în data de 16 decembrie 2023 în cadrul unității de recrutare alese.

Viitorii elevi în cadrul școlilor postliceale ale MAI vor trece și prin examinarea medicală în perioada 20 decembrie 2023 -25 ianuarie 2024. (www.evz.ro)

Se dă startul înscrierilor în cadrul concursului de admitere pentru unitățile de învățământ postliceal ale MAI. Sesiunea ar urma să


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/au-inceput-inscrierile-pentru-cele-3-000-de-locuri-puse-la-bataie-de-scolile-ministerului-de-interne/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 19 octombrie 2023 16:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.