Avem dreptul să știm, NOI PE CINE VOTĂM?!

Avem dreptul să știm, NOI PE CINE VOTĂM?!

E campanie electorală și fiecare din partidele intrate în joc ar trebui să își prezinte candidații. Dacă persoanele angajate în lupta pentru Primăria municipiului Giurgiu, respectiv pentru postul de președinte al Consiliului Județean le-am aflat, cât de cât, despre cei propuși pe listele de consilieri ai Consiliului local și ai celui Județean, nu cunoaștem prea multe lucruri.

Deocamdată doar pliantele răspândite de AUR Giurgiu ne oferă concret , statutul profesional al candidaților.  Căci suntem extrem de interesați să aflăm care este pregătirea fiecărei persoane propuse, pentru a putea să ne dăm seama dacă au sau nu au competența necesară  de a înțelege necesitatea validării unui proiect și de a decide în numele nostru, al cetățenilor giurgiuveni, dacă ceea ce se aprobă  este și  util comunității.

În același timp am dori să stopăm într-un fel accesul celor care fac doar act de prezență la ședințele de Consiliu, votând mecanic,  conform  deciziei luate la nivelul conducerii partidului din care aceștia fac parte.  Nu de „yesmani” avem nevoie, ci de consilieri care să treacă prin filtrul rațiunii proiectele ce urmează a fi luate în cadrul ședințelor de Consiliu…

În consecință, în mod public, în calitate de  jurnalist solicit partidelor politice de pe plan local să ne ofere tuturor celor din mass media locale, nu numai listele cu candidați, ci și un foarte scurt CV al acestora, pentru ca în numele transparenței, tot mai des invocată la nivel instituțional,  să cunoaștem competențele celor pe care vom fi invitați să îi votăm pe 9 iunie.

Florian Tincu

Articolul Avem dreptul să știm, NOI PE CINE VOTĂM?! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

E campanie electorală și fiecare din partidele intrate în joc ar trebui să își prezinte candidații. Dacă persoanele angajate în lupta pentru Primăria municipiului Giurgiu, respectiv pentru postul de președinte al Consiliului Județean le-am aflat, cât de cât, despre cei propuși pe listele de consilieri ai Consiliului local și ai celui Județean, nu cunoaștem prea […]

Articolul Avem dreptul să știm, NOI PE CINE VOTĂM?! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/avem-dreptul-sa-stim-noi-pe-cine-votam/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 16 mai 2024 19:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.