CAMPANIA ”ORAȘE CURATE” – O ȘANSĂ DE A SCĂPA DE ”RABLELE” ELECTRICE ȘI ELECTRONICE DIN CASELE GIURGIUVENILOR

CAMPANIA ”ORAȘE CURATE” – O ȘANSĂ DE A SCĂPA DE ”RABLELE” ELECTRICE ȘI ELECTRONICE DIN CASELE GIURGIUVENILOR

În perioada 17 – 21 octombrie, locuitorii orașului Giurgiu, sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de Primăria Giurgiu și UWS Giurgiu organizează campanii de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane), marca Orașe Curate.

 

Conform studiului ECOTIC din anul 2022 “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” doar o treime din populația României cunoaște un punct de colectare a deșeurilor electrice în proximitatea reședinței sale. La întrebarea adresată populației în ceea ce privește debarasarea de deșeurile electrice, peste 60% din populație a spus ca au intenția de a preda spre reutilizare sau la un punct de colectare specializat.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii populației în ceea ce privește accesul la soluții de debarasate a acestor tipuri de deșeuri, ECOTIC împreună cu partenerii locali, dezvoltă o serie de campanii de colectare menite să aducă în atenția localnicilor punctele de colectare pe care le au la îndemână.

Pentru a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă un premiu instant celor care predau deșeuri electrice în cantitate de peste 15 kg.

 

Primăria Giurgiu, UWS Giurgiu și ECOTIC pun la dispoziția locuitorilor:

  • Predarea la punctul fix de colectarepe Str. Ghizdarului, nr 134 (Luni-Vineri program 08:00-16:00, Sâmbătă program 08:00-14:00);
  • Preluare GRATUITĂ de la domiciliupentru deșeurile electrice voluminoase. Comenzile se fac la numărul de telefon 0786 398 516.

 

Mai multe detalii aici.

În perioada 17 – 21 octombrie, locuitorii orașului Giurgiu, sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice. ECOTIC alături de Primăria Giurgiu și UWS Giurgiu organizează campanii de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane), marca Orașe Curate.   Conform …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/10/17/campania-orase-curate-o-sansa-de-a-scapa-de-rablele-electrice-si-electronice-din-casele-giurgiuvenilor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 17 octombrie 2023 19:02

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.