Campusul profesional – Mărul discordiei dintre Primărie și Consiliul Județean

Campusul profesional – Mărul discordiei dintre Primărie și Consiliul Județean

Primarul Municipiului Giurgiu și președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu nu-și mai vorbesc!

Deși sunt din același partid (PNL) și păreau să facă o echipă bună, măcar de ochii lumii, de fapt, cei doi nu prea s-au agreat niciodată. Ca într-o căsnicie eșuată…nepotrivire de caracter.

Dacă timp de trei ani ”relației” cu suișuri și coborâșuri i s-a mai dat câte o șansă, cu intervenții de la partid sau prin cunoștințe comune, acum nu mai există dialog.

Chiar și liderul PNL, Dan Motreanu a încercat să îi împace, ca pe copiii mici, dar degeaba. 

Mărul discordiei…Campusul Profesional DUAL ce se vrea construit la Giurgiu prin PNRR.

Vă mai amintiți tămbălăul creat de acest proiect. Un mastodont educațional de 23 milioane de euro, extrem de util pentru Giurgiu, dar peste fire de costisitor pentru liderul de proiect, Primăria Giurgiu, care anual, va trebui să susțină campusul cu 3,8 milioane lei (760.000 euro).

Inițial, proiectul a fost respins de Consiliul Local, însă la intervenția președintelui Beianu și în urma promisiunilor acestuia, proiectul a fost votat…cu greu, cu trădări, cu recompense în funcții bine plătite, dar a trecut.

Și totuși, la ora actuală, primarul Adrian Anghelescu nu vrea să semneze contractul de finanțare, spre furia președintelui de peste drum de primărie, care îl roagă pe primar, pe Facebook, să semneze.

Sunt 7 luni de la acea ședință, 7 luni în care Anghelescu a așteptat să se întâmple ceea ce Dumitru Beianu a promis:

  • preluarea terenului de la primărie pentru construirea campusului;
  • aprobarea unei hotărâri care să permită Consiliului Județean să devină lider de proiect

De aici refuzul categoric a lui Anghelescu de a-și pune semnătura pe un proiect care, în opinia sa, va împovăra Municipiul Giurgiu cu o cheltuială pe care nu o poate susține.

De cealaltă parte, Dumitru Beianu plusează:”Consiliul Județean s-a angajat să plătească întreaga cofinanțare, inclusiv pentru municipiu, și să preia sarcinile generate de proiectarea și construcția clădirilor.” 

Sună frumos, dar scriptic nu există nimic. Anghelescu spune că nu mai crede în cuvântul lui Beianu și că nu va semna contractul de finanțare pentru campus decât atunci când va fi anunțat că, prin votul consilierilor județeni, vor fi preluate terenul și calitatea de lider al proiectului.

Ușor de zis greu de făcut

Cele două proiecte, dacă ar fi supuse votului în Consiliul Județean, ar avea mari șanse să nu treacă. Este nevoie de două treimi din voturi și cum știm că cei de la PSD, probabil, nu vor vota, se vor abține sau vor lipsi de la vot ( pe modelul celor din Consiliul Local)…nasol.

Pentru ca Giurgiu să nu piardă campusul, primarul Adrian Anghelescu mai are timp de gândire sau de răzgândire vreo săptămână – două, altfel…

Joi, Adrian Anghelescu va susține una din rarele conferințe de presă din ultimii trei ani, de unde sperăm să obținem vești mai bune, dar și semne de împăcare cu Dumitru Beianu și mai ales o soluție de compromis între cele două instituții.

 

Primarul Municipiului Giurgiu și președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu nu-și mai vorbesc! Deși sunt din același partid (PNL) și păreau să facă o echipă bună, măcar de ochii lumii, de…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/campusul-profesional-marul-discordiei-dintre-primarie-si-consiliul-judetean/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 10 October 2023 10:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.