Care este soluția propusă de către Președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă DGASPC –ul…

Care este soluția propusă de către Președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă DGASPC –ul…

Am avut la finele săptămânii ce tocmai a trecut un  dialog  cu presedintele PSD Giurgiu, Deputatul Marian Mina, dialog ce a vizat câteva subiecte sensibile în plan politic și administrativ, la nivel local.

Unul dintre subiecte ,  a vizat, evident , rezultatul controalelor din Centrele instituționalizate  pentru  persoane vârstnice, persoane cu dizabilități și copii aflați în plasament.

    ” Ce control real poate avea un președinte de Consiliu Județean asupra unei astfel de instituții mamut, căreia îi sunt  alocate sume  extrem de mari și implicit asupra modului de distribuire a acestor sume, fără a neglija în același timp  calitatea umană a  angajațiilor acesteia – întreba retoric liderul social democraților giurgiuveni.

Consider că, la nivel national, Consiliile Județene  sunt depășite atunci când  este vorba despre DGASPC-uri. De aceea   consider că aceste instituții nu au de ce să  fie  în subordinea Consiliilor Județene . Ele ar trebui subordonate ori Ministerului Muncii  și Protecției Sociale,  ori să se înființeze o Agenție cu competențe  speciale. Nu  poate un Președinte de CJ să gestioneze  situația,  plus  că peste 55 %  din bugetul unui Consiliu Județean  este direcționat către  DGASPC -uri, iar eu consider că sumele sunt  uriașe. Sunt foarte mulți bani  pe care un presedinte de Consiliu  nu poate să îi controleze, indiferent  cine ar fi acesta – a mai precizat președintele PSD Giurgiu.

Fiind subiectiv  aș afirma că situația din Centrele instituționalizate , ar fi fost  aceeași cu cea constatată  de organele de control, la Giurgiu, indiferent cine era președinte.

Din fericire, așa cum am constatat, în centrele din județul   Giurgiu nu se regăsesc condiții inumane, ca în cazul celor din Voluntari…Sunt probleme care pot fi remediate…Unele deja au fost rezolvate, aspecte de ordin administrativ,  centrele nefiind la standardele la care ar  trebui să fie…În concluzie, au fost constatate aspecte ,  în special legate de dotare. Ceea ce s-a întâmplat la București, în Voluntari, nu o să se regăsească însă la Giurgiu, nici în căminele destinate seniorilor și  nici în centrele pentru copii.

  La Giurgiu nu se poate discuta, nici în trecut și nici in prezent,  despre acte  de tortură sau tratamente umilitoare ale beneficiarilor – a mai precizat Marian Mina care ne-a demonstrat  astfel că un politician  poate fi  vertical și că poate  analiza acest caz cu multă obiectivitate,  fără înverșunare politică, deși ne aflăm înaintea alegerilor,  iar tentația liderilor partidelor de a aduce  acuze și a critica adversarii politici este foarte mare.

(Jurnal)

Articolul Care este soluția propusă de către Președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă DGASPC –ul… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Am avut la finele săptămânii ce tocmai a trecut un  dialog  cu presedintele PSD Giurgiu, Deputatul Marian Mina, dialog ce a vizat câteva subiecte sensibile în plan politic și administrativ, la nivel local. Unul dintre subiecte ,  a vizat, evident , rezultatul controalelor din Centrele instituționalizate  pentru  persoane vârstnice, persoane cu dizabilități și copii aflați […]

Articolul Care este soluția propusă de către Președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă DGASPC –ul… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/care-este-solutia-propusa-de-catre-presedintele-psd-giurgiu-marian-mina-pentru-rezolvarea-problemelor-cu-care-se-confrunta-dgaspc-ul/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 iulie 2023 00:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.