CARTEA ZILEI Crăciunul care nu a mai venit Autor: Anamaria…

Biblioteca Judeteana I.A. Bassarabescu

CARTEA ZILEI
Crăciunul care nu a mai venit
Autor: Anamaria Ionescu
Editura Tritonic
Disponibilă: Sala de lectură, Secţia Împrumut pentru adulţi şi Filială

1989. Iulian, un tânar plin de vise şi spernaţe încearcă să treacă clandestin frontiera şi este prins. Condamnat la inchisoare, el îşi pierde viaţa la câteva săptămâni de la pronunţarea sentinţei.
Ana, sora lui, este la vârsta năzuinţelor liceale când se întâmplă nenorocirea. Şi, din acel moment, viaţa ei şi a familiei se prăbuşeşte ca un castel de cărţi de joc.
Revoluţia din decembrie ’89 aduce un licăr de speranţă. Poate că visele ar putea renaşte. Şi vor putea să afle cine este vinovat pentru drama familiei lor. Fata se aruncă în viaţă cu impetuozitatea unei furtuni. Şi totuşi, fantoma fratelui ei este mereu prezentă. Uneori Ana se cufundă în amintirile despre Iulian. Alteori fuge de ele într-un mod apropae distructiv. Ca să poata să se elibereze, să facă pace cu trecutul, trebuie să afle ce s-a întâmplat în acea primavară blestemată când fratele ei s-a întors acasă între patru scânduri. Dar drumul către adevăr e lung, sinuos şi, uneori, periculos. Iar decoperirea lui nu întotdeauna izbăveşte…
Un roman cu şi despre oamenii care au trăit tranziţia între comunism şi liberatate.

Vezi mai multEste posibil ca imaginea să conţină: text care spune „LIT TRITONIC Anamaria IONESCU CRĂCIUNUL care nu a mai venit”

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.