Ce se întâmplă cu prețul la RCA , de săptămâna viitoare? Anunț pentru toți șoferii!!

Ce se întâmplă cu prețul la RCA , de săptămâna viitoare? Anunț pentru toți șoferii!!

Valentin Ionescu, directorul general sector Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a intervenit la Digi24, unde a anunțat că Autoritatea a aprobat vineri un pachet de măsuri pentru piața de asigurări pe care urmează să-l trimită la Ministerul de Finanțe.

El a spus  că va propune Guvernului ca societățile de asigurări să folosească tarifele din martie 2022 pentru a avea stabilitate pe piața RCA, conform sursei citate.

”Pachetul de măsuri va fi trimis luni dimineață, la Ministerul de Finanțe. Este vorba de faptul că societățile de asigurări vor folosi tarifele din urmă cu un an de zile. Am avut discuții cu principalele societăți de asigurări ca pe următoarea perioadă să se raporteze la tarifele efectiv practicate din urmă cu un an de zile. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care își doresc să facă o poliță RCA, Autoritatea va renunța la taxa de 1% pe care a oprit-o asigurătorilor. Cam astea sunt principalele propuneri pe care noi luni le vom înainta Ministerului de Finanțe”, a spus Valentin Ionescu – directorul ASF.

El a mai precizat   că raportarea la tarifele din luna martie 2022 va fi obligatorie: ”A fost o discuție cu asigurătorii să vedem care ar fi impactul atât pentru ei cât și pentru populație. Vrem să avem stabilitate pe piața RCA, nu vrem să mai crească tarifele pe această piață și atunci, în urma discuțiilor, acesta a fost rezultatul. Tarifele vor fi ceva mai mici față de anul acesta”.

(Jurnal)

Valentin Ionescu, directorul general sector Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a intervenit la Digi24, unde a anunțat că Autoritatea a aprobat vineri un pachet de măsuri pentru piața de asigurări pe care urmează să-l trimită la Ministerul de Finanțe. El a spus  că va propune Guvernului ca societățile de asigurări să folosească […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/ce-se-intampla-cu-pretul-la-rca-de-vineri-anunt-pentru-toti-soferii/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ce-se-intampla-cu-pretul-la-rca-de-vineri-anunt-pentru-toti-soferii
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 18 martie 2023 18:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.