Cea mai gravă problemă a Spitalului Județean: deficitul de medici, în special la secția de Urgențe

Doar 832 din cele 1.105 posturi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu sunt ocupate în prezent, iar cel mai mare deficit de personal specializat este la Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU), unde doar două din cele 12 posturi de medici sunt ocupate, a declarat, joi, managerul unităţii medicale, Dragoş Chivu.

„Toate memorandumurile pe care noi le-am transmis anul trecut au fost făcute pe Ordonanţa 34, pe bugetul anului trecut.

Noi avem în organigramă 1.105 posturi, 58 de conducere şi 1.047 de execuţie, la momentul de faţă avem 832 de posturi ocupate, cu tot cu medicii rezidenţi.

Putem să vă spunem că la UPU sunt prevăzute 12 posturi din care doar două sunt ocupate, iar cinci sunt ocupate cu medici rezidenţi.

Mai avem un medic rezident pe secţia de interne, la cardiologie e un deficit major de personal, adică avem doar un medic care este în concediu medical şi care oricum nu mai voia să îşi prelungească activitatea pentru că are peste 70 de ani şi doi medici rezidenţi.

Pentru cardiologie am pregătit în memorandum trei posturi, pentru UPU, de asemenea, trei. La neurologie, iar avem un deficit de trei medici şi, de asemenea, pe radiologie, pe imagistică medicală, unde avem cu normă doar trei medici”, a precizat directorul SJU Giurgiu.

El a subliniat că la UPU este imposibil în momentul de faţă să fie acoperite gărzile cu medici specialişti.

„Cea mai mare problemă în momentul de faţă este cea din UPU unde cu greu reuşim să asigurăm continuitatea actului medical, este cea mai grea secţie din toate punctele de vedere pentru că acolo toată lumea vine cu urgenţe majore şi suntem în situaţia, uneori, cum am fost în această lună, să avem 11 gărzi neacoperite. Pentru că un medic este în concediu de îngrijire copil şi un altul a suferit un accident vascular cerebral”, a declarat managerul Dragoş Chivu.

Potrivit acestuia, spitalul mai are nevoie urgentă să angajeze şi medici pediatri, neurologi, la radiologie şi imagistică medicală, un endocrinolog, un hematolog şi un registrator medical. (www.agerpres.ro)

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.