China, despre „capcana” pusă la cale de SUA

Statele Unite folosesc NATO ca o capcană pentru a submina economia europeană și pentru a-și consolida influența asupra guvernelor statelor membre UE, scrie publicația chineză The Global Times, ca o concluzie la comentariile experților intervievați pe aceasetă temă, relatează RIA Novosti.

Articolul prezintă, în special, poziția profesorului Li Haidong, de la Institutul de Relații Internaționale al Universității de Afaceri Externe din China, care a acuzat SUA că dorește cu ardoare să oblige unele țări europene să aplice o strategie antirusească, pentru ca, într-un final, UE să devină și mai dependentă de NATO și SUA, pierzându-și autonomia.

„Exercitând presiuni asupra statelor membre ale Alianței, Statele Unite nutresc intenții răuvoitoare”, se arată în material.

Este vorba despre solicitarea de creștere a cheltuielilor pentru bugetul apărării. Având însă în vedere situația din zona euro – inflație și criza energetică – o creștere a fondurilor alocate pentru armată ar putea provoca un val de dezaprobare publică față de guverne.

„Prin urmare, Statelor Unite le va fi mai ușor să-și exercite influența asupra conducerii țărilor UE”, conchide The Global Times.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a remarcat, în cadrul unei conferințe de presă după summitul G20 de la Bali, că „Uniunea Europeană și NATO sunt de mult timp actori hibrizi în conflictul hibrid” din Ucraina, ieșind cu declarații despre necesitatea trecerii la o soluționare pașnică, dar continuând, în același timp, să sprijine Kievul cu arme. Ministrul rus a numit acest lucru o „dedublare politică a personalității”.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.