Cine este Nicolae Ciucă, propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcția prim-ministru

Vom negocia cu toate forțele responsabile ca să reușim să alcătuim guvernul, astfel încât cabinetul propus să poată fi aprobat în Parlament„, au fost primele cuvinte ale lui Nicolae Ciucă, în calitate de premier desemnat, imediat după ce Klaus Iohannis a anunţat nominalizarea sa.

Ionel Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, nu ar fi la prima experiență de acest gen. În decembrie, el a preluat mandatul de prim-ministru interimar după demisia lui Ludovic Orban.

Nicolae Ciucă este ministrul Apărării în Guvernul PNL. În vârstă de 52 ani, Nicolae Ciucă este militar de carieră şi a fost șef al Statului Major al Armatei.

În octombrie 2019, Nicolae Ciucă a fost propus pentru funcția de ministru al Apărării în Guvernul condus de Ludovic Orban. A fost șef al Statului Major al Armatei militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Citeşte şi Kelemen Hunor, prima reacţie despre propunerea Nicolae Ciucă premier. „Nu sunt de acord să fie Guvernul condus de militari. Acum e o situație specială”

Nicolae Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de acesta, este prima batalie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial, conform Hotnews. De asemenea, a fost şeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. În decembrie 2018, președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani.

Prelungirea mandatului a dat naştere un conflict între președintele Iohannis, premierul Viorică Dăncilă și ministru al Apărării de la acea vreme, Gabriel Leș.

Citeşte şi CTP demolează propunera PNL pentru numirea lui Ciucă în fruntea Guvernului: E ideea lui Iohannis. Cea mai meschină și sinistră imagine!

Anterior, el a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004).

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.