Clubul de Presă cere Guvernului să intervină contra abuzurilor YouTube și Facebook!

Clubul de Presă cere Guvernului să intervină contra abuzurilor YouTube și Facebook!

    Consecvent principiului său de bază, conform căruia libertatea de exprimare este unul dintre cele mai importante drepturi ale unei lumi democratice și, cu atât mai mult, niciun jurnalist nu ar trebui să fie contrâns mai presus de propria sa conștiința, Clubul Român de Presă ia act și condamnă intervenția brutală a Youtube și Facebook, care au cenzurat și suspendat, la comandă, conturi importante din presa românească, precum canalul lui Ion Cristoiu, conturile Gold FM, ale lui Luis Lazarus și Zeus TV pentru că de-a lungul timpului nu au dorit să se înregimenteze în politica editorială globalistă, începând cu perioada pandemiei, apoi cu războiul din Ucraina și culminând cu situația din Israel.

Reamintim că jurnalistul este obligat prin meseria sa să relateze toate punctele de vedere și că se află în primul rând în slujba opiniei publice și nu a vreunei entități oculte.

Din cauza suspendării conturilor de pe rețelele de socializare, jurnaliștilor li se produc nu doar prejudicii de imagine, ci prejudicii materiale, având în vedere faptul că nu mai pot monetiza conținutul pe care îl publică.

Clubul de Presa cere Guvernului României să intervină în acest abuz generat de filialele din România ale Youtube și Facebook și să solicite restituirea conturilor și încetarea sancțiunilor. Puterea executivă are datoria de a proteja presa liberă și, mai mult decât atât, trebuie să asigure dreptul cetățenilor la liberă și corectă informare.

În numele Clubului de Presă,

Bogdan Comaroni – membru în Consiliul de Onoare

Articolul Clubul de Presă cere Guvernului să intervină contra abuzurilor YouTube și Facebook! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

    Consecvent principiului său de bază, conform căruia libertatea de exprimare este unul dintre cele mai importante drepturi ale unei lumi democratice și, cu atât mai mult, niciun jurnalist nu ar trebui să fie contrâns mai presus de propria sa conștiința, Clubul Român de Presă ia act și condamnă intervenția brutală a Youtube și […]

Articolul Clubul de Presă cere Guvernului să intervină contra abuzurilor YouTube și Facebook! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/clubul-de-presa-cere-guvernului-sa-intervina-contra-abuzurilor-youtube-si-facebook/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 25 octombrie 2023 12:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.