Colaborare între elevi, părinți, conducerea școlii, cadrele…

PLUS Giurgiu

Colaborare între elevi, părinți, conducerea școlii, cadrele medicale și Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) locale este esențială odată cu deschiderea școlilor.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, îndeamnă părinții să colaboreze prin efectuarea unui prim triaj epidemiologic acasă, elevii care prezintă simptome ale bolii COVID-19 să nu fie trimiși la școală. În plus, ministrul le-a transmis părinților, în timpul unei conferințe de presă, să-și dea acordul informat cu privir…e la eventuala testare în școală.

Copiii și cadrele didactice care prezintă simptome COVID-19 vor fi testați în cabinetele medicale din școli sau într-un izolator creat special, în absența acestora.

„Când un copil este testat pozitiv, urmează o anchetă epidemiologică care va fi condusă de reprezentanții DSP. Elevii care au interactionat cu copilul testat pozitiv vor trebui testați dacă există un consimțământ al părinților. Dacă acest acord nu există, se va lua legătura cu medicul de familie al copilului. E important ca acest lucru să se întâmple la timp iar colaborarea să se întâmple în mod nemijlocit între medic, personalul medical din școală și părinți”, transmite Vlad Voiculescu.

Aici, mai multe detalii procedurile care vor fi aplicate în școli începând cu 8 februarie: bit.ly/IncepemScoala

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.