Comandantul șef al armatei Ucrainei: Acțiunile artileriei ruse au adus Kievul într-o situație dificilă

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), Valeri Zalujnîi (în imagine), a scris, într-o postare pe rețeaua Telegram, despre avantajul artileriei ruse pe linia frontului, informează cotidianul Izvestia.

”Inamicul continuă ofensiva pe toată linia frontului. În același timp, zilnic el lansează aproximativ 700-800 de lovituri asupra pozițiilor noastre, folosind între 40.000 și 60.000 de unități de muniție”, a declarat Zalujnîi într-un dialog cu șeful Statului Major al Apărării al Canadei, Wayne Eyre.

Potrivit spuselor sale, principalele eforturi ale trupelor ruse se concentrează pe alungarea AFU din regiunea Donețk. Comandantul șef a precizat că situația cea mai tensionată se înregistrează pe axa Avdeevka – Peski – Mariinka.

De asemenea, Zalujnîi a mulțumit părții canadiene pentru ajutorul acordat în instruirea soldaților ucraineni.

La 17 august, amintește Izvestia, deputatul în Duma de Stat din partea Republicii Crimeea, Mihail Șeremet, a anunțat că potențialul de luptă al armatei ucrainene a fost distrus, trupele rusești confruntându-se, acum, cu forțele Occidentului colectiv. El a subliniat numărul mare de mercenari din Marea Britanie și Polonia din componența AFU. Deputatul a amintit, de asemenea, despre livrările permanente de arme occidentale în Ucraina.

La 15 august, Daniel Davis, locotenentul în retragere al Forțelor Armate ale SUA, a declarat că autoritățile de la Kiev au intrat într-o situație de impas, din care nu există ieșire. El a ajuns la concluzia că înfrângerea Ucrainei în conflict este iminentă.

Tot în ajun, comandantul formațiunii naționaliste ucrainene ”Kraken”, Dmitri Strelnikov, luat prizonier, a declarat că Ucraina nu are posibilitatea de a învinge armata rusă. El a afirmat că informațiile difuzate de mass-media ucrainene despre forța AFU reprezintă doar o parte a războiului informațional.

Anterior, la 13 august, colonelul în rezervă și comentatorul militar Ghennadi Alehin a relatat pentru Izvestia că, în armata ucraineană domnește haosul. Militarii nu primesc soldele și nu sunt suficiente arme, în pofida susținerii totale a Occidentului. Iar asta pentru că furturile au înflorit la nivelul comandamentului ucrainean.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.