Concediul medical pentru îngrijirea copilului poate fi primit de părinții naturali, dar și de cei adoptivi…Condiții!

Concediul medical pentru îngrijirea copilului poate fi primit de părinții naturali, dar și de cei adoptivi…Condiții!

    Modificări  privind concediu medical pentru îngrijirea copilului.

Acest tip de concediu poate să fie primit atât de părinții naturali, cât și de cei adoptivi sau tutorii legali, însă aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții.  Pentru  cei interesați pot consulta  prevederile  din OUG 158. Indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav și-a modificat perioada standard a vârstei copilului de la care părinții pot primi concediu din partea angajatorului. Legiuitorul a avut in vedere faptul că, un copil de șapte ani nu poate sta singur acasă pentru a se îngriji și nu își poate administra singur medicamentația necesară pentru a se însănătoși.

Salariatul ce vrea să primească concediu medical și indemnizație pentru îngrijirea copilului trebuie să fi cotizat la sistemul public de sănătate timp de minimum șase luni în ultimele 12 luni de dinainte de solicitarea concediului.

Indemnizația pe care o oferă angajatorul în această situație poate să fie primită numai de unul dintre părinți iar durata de acordare a indemnizației este, de principiu, de maximum 45 de zile calendaristice pe an.

Limita de 45 de zile poate să fie majorată în cazul în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat sau este supus unor intervenții chirurgicale. În aceste situații, salariații pot sta alături de copilul lor pentru 90 de zile.

(Jurnal)

Articolul Concediul medical pentru îngrijirea copilului poate fi primit de părinții naturali, dar și de cei adoptivi…Condiții! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

    Modificări  privind concediu medical pentru îngrijirea copilului. Acest tip de concediu poate să fie primit atât de părinții naturali, cât și de cei adoptivi sau tutorii legali, însă aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții.  Pentru  cei interesați pot consulta  prevederile  din OUG 158. Indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav și-a modificat perioada standard a vârstei copilului […]

Articolul Concediul medical pentru îngrijirea copilului poate fi primit de părinții naturali, dar și de cei adoptivi…Condiții! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/concediul-medical-pentru-ingrijirea-copilului-poate-fi-primit-de-parintii-naturali-dar-si-de-cei-adoptivi-conditii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 25 ianuarie 2024 22:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.