Consilierii județeni au acordat un titlu de Cetățean de Onoare al județului

Consilierii județeni au acordat un titlu de Cetățean de Onoare al județului

Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat marţi, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului scriitorului Petre Crăciun, preşedinte al filialei Bucureşti de literatură pentru copii din cadrul Uniunii Scriitorilor din România (USR).

„Sperăm să obişnuim comunitatea giurgiuveană cu astfel de proiecte de hotărâre şi la fiecare şedinţă ordinară a CJ Giurgiu, cel puţin în acest mandat să aducem în faţa dumneavoastră personalităţi ale judeţului care au o activitate absolut meritorie. Putem folosi exemplul dumnealor, putem beneficia într-o măsură mai mare de rezultatul activităţii dumnealor şi sunt absolut convins că acest demers este unul care pune în echilibru bunăvoinţa comunităţii giurgiuvene cu personalităţi care pot oricând să demonstreze că tot ceea ce fac este în folosul judeţului Giurgiu”, a declarat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

În continuare, consilierul judeţean Daniela Bardan, directoare a Bibliotecii Judeţene Giurgiu, a făcut o informare cu privire la realizările scriitorului Petre Crăciun.

„Mă bucur că particip la o şedinţă în care recunoaştem meritele domnului Petre Crăciun, un giurgiuvean născut la data de 29 august 1962 în Giurgiu, personalitate culturală cunoscută şi nu doar la nivelul judeţului Giurgiu, ci şi la nivel naţional şi internaţional, membru al Uniunii Scriitorilor din România, scriitor de literatură pentru copii, autor de filme documentare şi realizator al mai multor emisiuni de televiziune, chiar preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala de literatură pentru copii – Bucureşti”, a declarat consilierul judeţean Daniela Bardan.

În continuare, scriitorul Petre Crăciun a primit diploma şi o plachetă de cetăţean de onoare din partea preşedintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

„Sunt foarte onorat, sunt chiar emoţionat, sunt mai emoţionat decât acum 11 ani când am fost făcut cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu. Mult mai important mi se pare să fii cetăţean de onoare al judeţului Giurgiu! Sunt foarte legat de judeţ, cunosc şcolile din judeţ, cred că activitatea de scriitor de literatură pentru copii este extrem de importantă mai ales că suntem într-o etapă în care copiii citesc mai puţin, dar au nevoie de modele. De curând, la Uniunea Scriitorilor, dintr-o poziţie care este cea mai importantă deţinută vreodată de vreun giurgiuvean în ierarhia scriitoricească, am făcut foarte multe lucruri, inclusiv am lansat această revistă care e prima din România de o asemenea ţinută: ‘Dimineaţa cuvintelor’, unde se vor regăsi, cu siguranţă, şi scriitori şi copii din Giurgiu. Nu mă opresc aici, am foarte multe proiecte pe care le vom realiza împreună şi dacă autorităţile ne şi sprijină, este şi mai bine pentru că e nevoie de modele, iar scriitorii şi profesorii sunt dintre cele mai bune modele! Vă rog să contaţi pe mine!”, a declarat şi scriitorul Petre Crăciun.

Toţi cei 29 de consilieri prezenţi la şedinţa de marţi au votat proiectul de hotărâre pentru acordarea acestui titlu. (www.agerpres.ro)

Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat marţi, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/consilierii-judeteni-au-acordat-un-titlu-de-cetatean-de-onoare-al-judetului/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 3 mai 2024 16:34

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.