Continuă investițiile prin programul ”Anghel Saligny” în județ

Continuă investițiile prin programul ”Anghel Saligny” în județ

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă 700,3 milioane lei pentru primăriile din 23 de județe, fondurile fiind acordate prin intermediul Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Marți, ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat 44 de noi contracte de finanțare pentru primăriile din cele 23 de județe.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de pompare și a stațiilor de epurare, înființarea sau extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau modernizarea unor poduri.

”Fiecare contract semnat inițiază un efort de dezvoltare care conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor. Prin eforturi comune, administrația publică locală și centrală identifică nevoile comunităților, demarează proiecte și urmăresc constant ca acestea să se realizeze.

Acest proces trebuie să fie unul coerent, continuu și eficient, iar Ministerul Dezvoltării acordă tot sprijinul autorităților locale, ori de câte ori acestea îl solicită”, a declarat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Pe lista contractelor semnate marți se regăsesc două investiții din județul Giurgiu: ”Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Mârșa” – investiție în valoare de 22.532.607,85 lei și ”Înființare rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Bucșani, satele Bucșani, Podișor, Vadu Lat, județul Giurgiu” – 18.919.005,04 lei.

 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă 700,3 milioane lei pentru primăriile din 23 de județe, fondurile fiind acordate prin


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/continua-investitiile-prin-programul-anghel-saligny-in-judet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 7 februarie 2024 17:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.