Convoiul rus este încă blocat în nordul Ucrainei. Pentagonul estimează că 90% din trupele masate iniţial la graniţă sunt acum în Ucraina

Oficialul american, care nu era autorizat să vorbească în mod public, a oferit o actualizare reporterilor de la Pentagon cu privire la ceea ce a observat Departamentul Apărării cu privire la operaţiunile ruseşti. Oficialul a spus că Rusia a angajat acum 90% din forţa sa de invazie de peste 150.000 de soldaţi în interiorul Ucrainei. Miercuri dimineaţă, un oficial înalt al apărării a plasat această cifră la 82 la sută.
Faptul că sunt aduse zilnic peste graniţă mai multe trupe ruse nu ar trebui să fie considerat un semn că puterea lor de luptă se diminuează într-o asemenea măsură în Ucraina, încât simt că rămân fără resurse, a prevenit oficialul american de rang înalt.
Potrivit acestuia, Rusia continuă să aibă la dispoziţie resurse militare imense şi trupele care sosesc nu sunt rezerve.
Departamentul Apărării nu a putut confirma informaţii conform cărora Herson, un oraş la nord de Crimeea, a căzut sub controlul Rusiei şi consideră că oraşul-port Mariupol, pe Marea Azov, rămâne sub control ucrainean.
Pentagonul nu a văzut nicio cantitate semnificativă de forţe ruseşti deplasându-se spre oraşul Odessa, un port important la Marea Neagră, a adăugat oficialul. În spaţiul aerian al Ucrainei se dau încă lupte. Avioanele de război ucrainene şi armele de apărare aeriană sunt încă intacte. În schimb, Pentagonul a observat peste 480 de lansări de rachete ruseşti de diferite tipuri împotriva ţintelor din Ucraina.
Oficialii apărării au spus că peste 230 dintre aceste rachete au fost lansate cu lansatoare mobile din interiorul Ucrainei, aproximativ 160 pe de teritoriul Rusiei, 70 din interiorul Belarusului şi 10 lansate de pe nave de război ruseşti din Marea Neagră. Statele Unite continuă să furnizeze Ucrainei arme antitanc şi de apărare aeriană, a spus oficialul, refuzând să răspundă la întrebări despre cantităţi şi tipul acestora.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.