Copiii mai mici de 16 ani nu vor mai avea voie pe Tik Tok, Instagram și Facebook fără acordul părinţilor!

Copiii mai mici de 16 ani nu vor mai avea voie pe Tik Tok, Instagram și Facebook fără acordul părinţilor!

Minorii sub 16 ani nu vor mai avea voie să creeze şi să acceseze niciun cont online fără acordul părinţilor, în timp ce furnizorii acestor servicii vor fi obligaţi să filtreze conţinutul ce poate fi accesat de minori. 

Este propunerea legislativă  aflată în dezbatere publică, a  senatoarei PNL Nicoleta Pauliuc.

În acest mod va fi interzisă crearea și utilizarea unui cont personal pentru minorul cu vârsta mai mică de 16 ani pentru care nu s-a obținut acordul prealabil al părinților. Pentru accesarea platformelor Facebook, TikTok, Instagram sau Snapchat, preferatele tinerilor din România, va fi necesar acordul părinților sau tutorelui legal.

De asemenea, părinții pot solicita oricând „suspendarea sau radierea contului minorului, precum și restricționarea accesului minorului la paginile electronice care au conținut dăunător”.

Legea nu se va aplica pentru platformele dedicate învățării, autorizate de Ministerul Educației.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii va supraveghea respectarea acestor obligaţii, ia raplicarea sancţiunilor se va realiza de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Sancțiunile propuse merg de la 0,1% până la 0,4% din cifra de afaceri.

Senatoarea Nicoleta Pauliuc, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale. susţine că legea ar reduce dependenţa de ecrane în rândul copiilor şi combate activităţile infracţionale din online cărora minorii le cad pradă, precum procurarea de droguri, traficul de carne vie, şantajul, pedofilia şi pornografia infantilă.

Totodată ar fi descurajat şi comportamentul teribilist al minorilor în mediul online, precum clipurile în care aceştia se laudă cu consumul de droguri, se filmează mergând prin oraşe cu bolizi auto,  cu sute de kilometri la oră, sau se laudă cu deţinerea de arme şi se ameninţă reciproc cu reglări de conturi.

Sursa:Libertatea

Articolul Copiii mai mici de 16 ani nu vor mai avea voie pe Tik Tok, Instagram și Facebook fără acordul părinţilor! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Minorii sub 16 ani nu vor mai avea voie să creeze şi să acceseze niciun cont online fără acordul părinţilor, în timp ce furnizorii acestor servicii vor fi obligaţi să filtreze conţinutul ce poate fi accesat de minori.  Este propunerea legislativă  aflată în dezbatere publică, a  senatoarei PNL Nicoleta Pauliuc. În acest mod va fi […]

Articolul Copiii mai mici de 16 ani nu vor mai avea voie pe Tik Tok, Instagram și Facebook fără acordul părinţilor! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/copiii-mai-mici-de-16-ani-nu-vor-mai-avea-voie-pe-tik-tok-instagram-si-facebook-fara-acordul-parintilor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 septembrie 2023 17:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.