„Cu Apele Curate”: Un eveniment de ecologizare a malurilor Dunării, de succes, organizat duminică, 17 martie, la Giurgiu

„Cu Apele Curate”: Un eveniment de ecologizare a malurilor Dunării, de succes, organizat duminică, 17 martie, la Giurgiu

Duminică,  17 martie, 2024, într-o remarcabilă demonstrație de grijă față de mediu, aproximativ 50 de voluntari s-au adunat la Plaja Veche din Giurgiu, pe malul Dunării pentru a participa la un eveniment ecologic organizat de Asociația „Club Nautic FunSailing” și Asociația „Mai Mult Verde”.

Această inițiativă celebrează ziua internațională a râurilor și se încadrează în amplul program național “Cu Apele Curate”.

Scopul principal a fost creșterea conștientizării problemelor critice legate de poluarea râurilor, gestionarea deșeurilor și responsabilitatea socială. La această acțiune a fost prezent și primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.

Voluntarii, care s-au unit pentru a proteja una dintre cele mai vitale căi navigabile din Europa, au reușit să colecteze aproape 40 de metri cubi de deșeuri de pe malurile Dunării, asta însemnând multe sute de kilograme, în doar câteva ore.

Eforturile lor au fost susținute de partenerii giurgiuveni care au asigurat transportul cu barca către zonele inaccesibile pe uscat.

În plus, bărci cu vâsle au fost puse la dispoziție pentru ca voluntarii ce și-au adus cu ei copiii să descopere atât frumusețea navigației, cât și responsabilitatea față de mediu.

Evenimentul nu a subliniat doar angajamentul comunității pentru conservarea mediului, ci a arătat și puterea colaborării.

Autoritățile locale, reprezentate prin Primăria Giurgiu, au încheiat parteneriat cu organizatorii pentru a asigura transportul și eliminarea deșeurilor colectate, demonstrând o cooperare public-privat, eficientă.

O mențiune specială merge către dl. Emil Gârbovu, activist local, a cărui implicare excepțională a făcut posibil acest eveniment. Contribuția sa a fost  esențială în mobilizarea resurselor și coordonarea activităților zilei.

După amiaza, partenerii locali și-au exprimat recunoștința, pregătind un tradițional borș de pește și o varietate de delicatese locale, sărbătorind în acest mod evenimentul de succes și efortul colectiv al tuturor celor implicați.

Acest eveniment este o dovadă a ceea ce se poate realiza atunci când o comunitate se unește pentru o cauză comună. Succesul acestui eveniment servește drept inspirație și reamintește că fiecare acțiune contează în lupta împotriva poluării mediului.

Evenimentul a fost posibil datorită sprijinului generos al sponsorilor, al căror angajament față de sustenabilitatea mediului și implicarea comunitară este profund apreciat: MED AL TRADING SRL – https://medaltrading.ro/  MARA NAUTICS SRL – https://mara-nautics.ro/  OAMENII APELOR SRL – https://oameniiapelor.ro/ SOUFRIERE SRL – https://cantare-comerciale.ro/

Articolul „Cu Apele Curate”: Un eveniment de ecologizare a malurilor Dunării, de succes, organizat duminică, 17 martie, la Giurgiu apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Duminică,  17 martie, 2024, într-o remarcabilă demonstrație de grijă față de mediu, aproximativ 50 de voluntari s-au adunat la Plaja Veche din Giurgiu, pe malul Dunării pentru a participa la un eveniment ecologic organizat de Asociația „Club Nautic FunSailing” și Asociația „Mai Mult Verde”. Această inițiativă celebrează ziua internațională a râurilor și se încadrează în […]

Articolul „Cu Apele Curate”: Un eveniment de ecologizare a malurilor Dunării, de succes, organizat duminică, 17 martie, la Giurgiu apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cu-apele-curate-un-eveniment-de-ecologizare-a-malurilor-dunarii-de-succes-organizat-duminica-17-martie-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 18 martie 2024 20:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.