Cum a reacționat Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a fost chemată la DNA. „Suntem calmi”. EXCLUSIV

Prezența fostei iubite a lui Liviu Dragnea vineri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) nu e de natură să îl impresioneze pe fostul lider al PSD. Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații celui care a controlat România între 2016 și 2019, până la data arestării sale, spune că Liviu Dragnea nu are a se teme de un asemenea demers.

Irina Tănase a fost chemată la DNA. Cum a reacționat Liviu Dragnea

„Am aflat din presă despre demersul Irinei Tănase. Nu mai țin legătura cu ea! Ca atare, nu știu de ce a mers ea la DNA, ce a a avut de declarat, dacă i s-a cerut ceva anume sau ce intenționează pe viitor. Oricum, vom afla! E probabil să iasă chiar ea în fața presei și să spună ce și cum. Sau vor ieși alții ca să ne spună ce și cum. Oricum, suntem calmi! Și eu, și Liviu Dragnea! Nu ne dă deloc fiori, cum ar crede unul sau altul! Nu avem a ne teme de ceva anume”, a precizat Codrin Ștefănescu pentru impact.ro.

În opinia sa, acest demers indică în continuare faptul că Liviu Dragnea rămâne un adversar de temut al actualului sistem.

Irina Tanase a fost chemata la DNA. Cum a reactionat Liviu Dragnea

„Rămâne pentru mulți spaima numărul 1”

”Și noua prezență a Irinei Tănase la DNA ne arată că Liviu Dragnea rămâne pentru mulți spaima numărul 1 a sistemului. Orice presiune suplimentară pe capul acestui om, orice vânătoare de vrăjitoare însă mai mult va întărâta opinia publică românească”.

Codrin Ștefănescu nu ezită să afirme că într-o perioadă foarte grea, economică și chiar politică, se practică asemenea mecanisme de influențare a agendei publice.

„Ce poți face atunci când ai probleme foarte grave? Când tot românul vorbește despre facturi nesimțite la gaze și curent electric, despre o mulțime de firme în faliment, despre inflație foarte mare, despre un ROBOR care a urcat până la cer, despre greve după greve, profesori, medici și multe alte categorii sociale neumlțumite? Iar colac peste pupăză, transportul public din Capitală a fost suspendat? Ce faci? Faci o nouă anchetă publică despre un subiect care prinde la oameni!”.

Codrin Ștefănescu conchide că doar niște „minți demente” mai pot apela la asemenea strategii și spune că asemenea demersuri nu au darul de a schimba agenda celui mai cunoscut coleg de-al său de partid, Alianța pentru Patrie. Așadar, Liviu Dragnea este calm.

Irina Tănase, surprinsă astăzi la DNA

Irina Tănase a fost la sediul DNA București, vineri dimineața, acolo unde ar fi stat circa o jumătate de oră. Fosta iubită a lui Liviu Dragnea nu a dorit să ofere niciun fel de informații la ieșirea din instituție.  Este însă cunoscut amănuntul că în calitate de fostă apropiată a lui Liviu Dragnea, cu care a avut o relație timp de circa opt ani, Irina Tănase a mai acordat procurilor DNA declarații pe tema Dosarului Tel Drum, în calitate de martor.

În urmă cu aproape cinci ani, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum, din Teleorman.

Ce acuzații i s-au adus lui Dragnea

DNA l-a acuzat pe Liviu Dragnea că în calitate de fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infractional organizat care a avut ca scop obtinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice, prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălare de bani și folosirea de informații.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a fost arestat și închis în perioada mai 2019 – iulie 2021 în Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. La finele anului trecut, în mod surprinzător, Liviu Dragnea a decis să se despartă de fosta sa iubită, Irina Tănase. Presa a speculat informația, pe care Liviu Dragnea nu a infirmat-o niciodată, că ar acesta ar fi descoperit infidelitatea acesteia, pe durata încarcerii sale.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.