Satul din România în care soarele răsare de două ori. Fenomenul este unic în lume

În România există numeroase locuri foarte frumoase care merită vizitate măcar o dată în viață. Datorită unui fenomen straniu, un sat de la noi din țară, mai exact din județul Alba este unic în lume și ar fi păcat să nu aflăm povestea sa neștiută. Se spune că acolo soarele răsare de două ori. Iată despre ce sat este vorba și în ce perioadă a anului are loc fenomenul bizar!

Soarele răsare de două ori într-un sat din România

Despre satul Rimetea, situat lângă Aiud, în judetul Alba se pot spune și scrie multe lucruri, deoarece fenomenul care are loc aici este de-a dreptul fascinant. Cine nu a ajuns încă aici, nici nu știe ce pierde. Noi îi recomandăm să încerce pe cât posibil să viziteze acest loc în luna Iulie.

În această perioadă a anului, Rimetea este gazda unui fenomen probabil unic în lume. În acest loc de-o frumusețe răpitoare, soarele răsare de două ori.

Cum se explică acest lucru? Ei bine, dintre zecile de creste ale Muntelui Pietrei Secuiului, două din ele se remarcă prin înălțime.

Crestele se înalţă atât de mult, încât razele soarelui iși fac apariția după prima creastă şi dispar în spatele celei de-a doua urmând apoi să răsară din nou, ceea ce dă naștere acestui fenomen care îi uimește pe turiști.

Abia când soarele depășește Piatra Secuiului se poate spune că a răsărit soarele la Rimetea. Fenomenul are loc numai pe timp de vară, pe parcursul lunii iulie.

Precizăm că în acest sat majoritatea populației este maghiară, iar tradiţiile se păstrează cu sfințenie, așa că ar fi păcat să nu faci o plimbare până aici.

Rimetea, satul în care soarele rasare de doua ori

Rimetea, destinație perfectă de vacanță în România

În anul 1960, acest sat superb se numea Trascău, iar ulterior i s-a zis Torocko. În ultimul deceniu, denumirea acestuia a fost de Rimetea, dar nemții îl stiu de Eisenmarkt sau Eisenburg datorită caselor extrem de frumoase albe.

Acest sat din Transilvania a fost prima localitate rurală distinsă de Comunitatea Europeană, în anul 1999, cu tiltul de „Europa Nostra” în scopul conservarii patrimoniului cultural și arhitectonic.

Masivii care înconjoară Depresiunea Trascăului (Vârful Cornului, Dealul Baieșilor, Ardascheia și Piatra Secuiului) formează un peisaj parcă despins din basme.

La Rimetea vei vedea multe locuințe care păstrează tradiția arhitecturii vechi și unice de secol XIX. An de an, foarte mulți turiști străini vin să se bucure de aceste peisaje fantastice.

Precizăm că din cele 600 de case ale satului transilvan, jumatate sunt vopsite în alb, ceea ce completează perfect arhitectura zonei.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.