Cum a reacționat Mircea Sandu la auzul revenirii lui Ladislau Boloni la națională. „Noi ne-am judecat cu el”

Ladislau Boloni pare din ce în ce mai aproape de al doilea mandat la cârma echipei naționale, după negocieri cu FRF, care au durat câteva ore bune. Deși nimic nu este bătut în cuie și Boloni nu a confirmat că va accepta să fie selecționer, Mircea Sandu a făcut declarații cu privire la posibilitatea ca Boloni să revină la națională. Ce a povestit fostul șef FRF despre primul mandat al lui Boloni la națională.

Cum a reacționat Mircea Sandu la auzul revenirii lui Boloni la națională

Ladislau Boloni și Mihai Stoichiță au negociat vineri cu Federația, timp de câteva ore, cu privire la mandatul de selecționer. Deși niciunul din ei nu a făcut declarații, se pare că Loți Boloni ar fi cu un pas mai aproape de a prelua echipa națională. Fostul șef al FRF, Mircea Sandu, a vorbit despre posibilitatea revenirii lui Boloni la națională:

Ne știm de prin ‘66-’67, pentru că am fost împreună pe la loturile naționale de juniori. E un tehnician foarte bine pregătit, dar orice tratative depind de obiective, de perioadă, de salariul propus. Boloni nu e Rădoi, Mutu sau Iordănescu junior. Un selecționer cu nume e destul de scump și greu antamezi sub 700.000 de euro pe an.

Dacă Edi a avut la Gigi clauză de 500.000 de euro, n-aș vedea cum Boloni ar accepta sub 400.000 – 500.000 de euro. Ar fi sub demnitatea unui antrenor cu o anumită cotă internațională confirmată în timp. Mă rog, astea sunt însă chestiuni interne.

Firește, ca președinte de federație aș încerca să ofer un salariu cât mai mic sau poate exista varianta unui venit de 200.000 – 300.000 de euro pe an, plus un bonus de, să zicem, 500.000 de euro dacă te califici și dacă-i convine selecționerului. Numai că asta cu prezența la turneele finale a devenit o problemă destul de complicată. le-a declarat Nașu’ Mircea Sandu, în exclusivitate, reporterilor Playsport.ro.

„Loți e un antrenor foarte riguros”

Fostul șef al Federației Române de Fotbal a subliniat că grupa din Liga Națiunilor în care a picat România nu este una tocmai ușoară. Ar fi fost în urmă cu 10-12 ani, crede Mircea Sandu, dar acum cele patru echipe selecționate – România, Bosnia, Finlanda și Muntenegru sunt cam la același nivel. Cât despre relația cu Boloni, din perioada în care Mircea Sandu a condus Federația, acesta a spus că:

Loți e un antrenor foarte riguros, dar care respectă ierarhiile. Nu îmi mai aduc aminte cum au decurs atunci negocierile, dar discutăm de posturi diferite, fiindcă avea atunci în jur de 46-47 de ani, nu se baza pe CV-ul de acum. Cred că a avut un salariu în jur de 120.000 de dolari, ceea ce ar însemna azi probabil circa jumătate de milion de dolari dacă am calcula paritatea peste timp.

Trăim și alte vremuri, pentru că i-ar fi foarte dificil să mai adopte strategia din urmă cu 20 de ani, când organiza trialuri foarte dese prin țară. Calendarul nu mai permite. În plus, nu cred că s-ar mai justifica, pentru că ai majoritatea jucătorilor la echipe pe afară, ce șanse ar fi să mai dibuiești întâmplător un fotbalist de la echipa de pe locul zece din Liga 1 în urma unor astfel de acțiuni?, a mai declarat Sandu.

„Ne-am judecat atunci la FIFA, n-a fost un moment prea frumos”

Mircea Sandu a vorbit și despre un episod tensionat din perioada în care Boloni a antrenat echipa națională, la începutul anilor 2000. În miezul campaniei pentru Campionatul Mondial din 2002, Boloni a părăsit brusc naționala, pentru o a antrena pe Sporting Lisabona. Nașu’ a declarat că nu îi reproșează lui Boloni plecarea de atunci, având în vedere că portughezii i-au oferit o sumă considerabil mai mare față de cât câștiga pe banca reprezentativei României.

Sincer, n-am nici acum ce să-i reproșez, pentru că venise de la un salariu de 60.000 de dolari la Nancy, câștiga la federație cam 120.000 de dolari, iar portughezii i-au pus pe masă câteva sute de mii bune. Cine nu vrea să meargă la mai bine? E adevărat că nu ne-a picat bine, ne-am și judecat atunci la FIFA, am câștigat litigiul cu el, dar n-a fost un moment prea frumos. a conchis Mircea Sandu.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.