Câte cazuri de infectare cu tulpina Omicron sunt în România. Vineri au fost raportate 112

Numărul de cazuri de infectare cu tulpina Omicron a crescut, vineri, în România, cu 112, în contextul în care specialiștii au avertizat că această variantă de coronavirus este mult mai contagioasă față de cele de până acum. Iată la ce total s-a ajuns cu puțin timp înainte ca cel de-al cincilea val al pandemiei să se facă simțit în țară, potrivit estimărilor.

Câte cazuri de infectare cu tulpina Omicron s-au înregistrat în România, în total

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, vineri, că au fost confirmate 112 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului. Ministerul Sănătății a precizat ulterior că printre aceste infectări se numără și cele ale patru copii din grupa de vârstă 0-9 ani. Probele au fost lucrate în laboratoarele INBI Matei Balș și INCDMM Cantacuzino.

Dintre cei 112 oameni infectați cu tulpina Omicron, 11 au istoric de călătorie în țări precum Iralia, Marea Britanie, Franța, Bulgaria, Austria, Statele Unite ale Americii și Tanzania. În plus, din totalul lor, 37 sunt nevaccinați împotriva coronavirusului.

După înregistrarea celor 112 de noi îmbolnăviri cu această tulpină a coronavirusului, numărul total al cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta Omicron a crescut la 295.

Numarul de infectari cu varianta Omicron a coronavirusului a crescut in Romania

Alexandru Rafila, despre valul 5 al pandemiei de coronavirus

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în decembrie că cel de-al cincilea val al pandemiei în România va dura mai mult de o lună şi jumătate, probabil două luni. Oficialul a precizat că riscul cel mai mare ar urma să fie în lunile februarie şi martie. Ulterior, medicul a spus că este de preferat să fie purtate măștile chirurgicale sau FFP2 în locul celor textile, din cauza variantei Omicron a coronavirusului.

„În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic. Câte îmbolnăviri vom avea în valul 5 rămâne de văzut – noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val”, a fost o altă declarație a ministrului, care a adăugat că în jurul datei de 15 ianuarie probabil va începe să crească repede numărul de noi cazuri de Covid-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.922 de noi cazuri de Covid-19 în România, după ce au fost făcute 21.448 de teste RT-PCR (9.069 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.379 la cerere) și 42.755 de teste rapide antigenice.

În spitalele din țară, erau internate vineri 2.452 de persoane, cu 87 mai multe decât în ziua precedentă. La ATI sunt internați 404 pacienți, cu patru mai mulți decât cu o zi în urmă, iar dintre aceștia, 10 sunt minori. Impact.ro actualizează zilnic evoluția pandemiei de coronavirus în România!

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.